Intelligens, lezárt képernyőt helyettesítő alkalmazás a Qualcommtól

A Glance néven érkező applikáció bétája már elérhető a Play Store-ból. Az újdonság rendkívül komplex lesz.

Intelligens, lezárt képernyőt helyettesítő alkalmazás a Qualcommtól

A Qualcomm neve általában a különböző hardveres összetevők terén merül fel, most azonban a vállalat mérnökei az alkalmazásfejlesztés terén is maradandót alkottak. Snapdragon Glance néven egy olyan appról rántották le a leplet, ami a "lock screen" felület, tehát a lezárt képernyő helyét fogja átvenni.

A Glance rendkívül sok információval fogja a felhasználókat elárasztani, amint bekapcsolásra kerül az adott készülék megjelenítője. A megoldás távolról sem újszerű, de a Qualcommnak köszönhetően ez valóban gyökeret verhet a jövőben az okostelefonokon, és persze ezzel együtt a köztudatban is. A fejlesztés során a készítőknek csakis egyetlen cél lebegett a szeme előtt, méghozzá a lehető legtöbb adat egyetlen helyre való összesűrítésé. Nos, ez sikerült is nekik, ugyanis a megjelenése a legkevésbé sem impozáns, de jószerivel tényleg minden azonnal a tulajdonos keze alá esik.

A Play Store szerint jelenleg a Snapdragon Glance még a béta verzióját tapossa, így a végleges kiadás tartalmazhat majd további extrákat, és akár az arculatán is dolgozhatnak még. Az intelligens jelzővel illetett lezárt képernyő most még pirosban és feketében pompázik. De lássuk inkább részletesebben, miként is épül fel az alkalmazás. A kijelző felső részén az óra, az ébresztő, illetve az időjárásjelző kapott helyet, és mindezek mellett az értesítési sáv sem lesz takarásban. Ez alatt, egy nagyobb blokkban sorakoznak majd a fontosabb értesítések, amiben benne foglaltatnak a beérkezett üzenetek, a közelgő találkozók, vagy egyebek mellett akár a nem fogadott hívások is. A képernyő alsó szegmensén sorakozik majd öt darab tetszőlegesen kiválasztott ikon. Ezek lehetnek egyszerű parancsikonok névjegyekhez, de frissülő alkalmazások is. Utóbbi esetben már nem látni a legfrissebb változásokat, csak egy szám kerül a sarokba, ami az új elemek mennyiségét hivatott feltüntetni. Legalulra pedig a Qualcomm márkajelzése mellett a beállításokhoz és a kamerához vezető gyorsgomb került. Ha szeretnénk átlépni a főképernyőre, akkor az androidos kezelőszerveket kell használni, tehát nem a megszokott, elhúzásos mechanizmussal lehet tovább ugrani.

A Qaulcomm új alkalmazása a különböző információkra az energiahatékonyságról gondoskodó Snapdragon BatteryGuru szolgáltatás révén tesz szert. Ettől "tanul meg" minden szükséges dolgot. Tehát a Snapdragon Glance használatának a BatteryGuru aktiválás is elengedhetetlen, ez pedig értelemszerűen azt is magával vonja, hogy csak a Qualcomm lapkák köré épülő okostelefonok esetében lesz feltelepíthető az alkalmazás.

A béta verziós Qualcomm Snapdragon Glance alkalmazás egyelőre nem túl jó fogadtatásban részesült. A Google Play Store rendszerében egyelőre kevesebb mint négy pont az átlaga. Ennek ellenére az mindössze 7,4 MB-os mérete miatt érdemes lehet kipróbálni.

Google Play Store | Snapdragon Glance

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward