Intelligens izzóval állt elő az LG

A Smart Lamp nem igényel különleges foglalatot, jól bánik az energiával és rendkívül hosszú lehet az élettartama is.

Intelligens izzóval állt elő az LG

Az okostelefonokhoz kapcsolódó okoskütyüknek jelenleg két nagy csoportja van, amire minden gyártó nagy figyelmet fordít. Az egyik csoportba a viselhető eszközök tartoznak, a másikba pedig az okosotthon létrehozásához kapcsolódó termékek. Az LG mindkét szegmensből kivenné a részét, és ennek megfelelően ezúttal egy újfajta világítótestet mutatott be.

A Smart Lamp névre keresztelt villanykörte már a modern LED-es technológián alapul. Ennek köszönhetően ez a megoldás a hagyományos, és az energiatakarékos izzóknál is alacsonyabb fogyasztással fog kecsegtetni. Maximális fényerő mellett legfeljebb 10 W a termék fogyasztása, ám ekkor már meglehetősen nagy tereket is képes lesz beragyogni. Az energiahatékonyságra még az intelligens vezérlés is rátesz egy lapáttal, hiszen akár automatikusan (a mobil vagy tablet által) vezérelhetővé is tehető a fényerő, amivel tovább csökkenthető a felvett áram mennyisége. A másik nagyon fontos dolog, melyet az alkalmazott LED-eknek lehet köszönni, a kimagaslóan hosszú élettartam. A Smart Lamp több mint 10 évig képes gondtalanul üzemelni átlagos, napi öt órás világítási ciklusok mellett. Végül jó pont jár még neki azért is, mert a normál, E27-et foglaltba illeszkedik, így nemcsak egyszerű hozzá megfelelő lámpatestet találni, hanem jó eséllyel a már meglévőkbe is tökéletesen illeszkedik.

Az okos villanykörték körében sok különféle megoldással találkoztunk már, amik között az egyik legjobb és (méltán) legnépszerűbb a Philips Hue. A Hue különlegessége, hogy elképesztő színskálát képes felvonultatni. Nos, ilyenre az LG újdonsága például nem képes, itt a vásárlás pillanatában kell eldönteni, hogy milyen fényt szeretnénk, és csak kétféle színhőmérsékletű fehérből lehet választani (hagyományos izzó szín: B1030EA5L6B, nappali fehér: B1050EA5L6B). Ezt leszámítva azonban sok érdekes lehetőséget kínál azért a Smart Lamp is. Képes lassan, fokozatosan kikapcsolni este, ahogy a ház lakói is nyugovóra térnek, reggel pedig mintegy ébresztési szándékkal, folyamatosan erősödve kezd el világítani. A „Security Mode” arra nyújt lehetőséget, hogy távolról is bekapcsolható legyen a világítás, amivel az óvatosabb betörőket talán el lehet tántorítani az eredeti szándékuktól. A „Play Mode”-ban pedig az éppen hallgatott zeneszámok, vagy lejátszott filmek hangjának ritmusához igazodik a fényerő – ezzel is emelve az élményt.

A fenti módok egy gombnyomásra aktiválhatóak az okostelefonra vagy táblagépre telepített kliensalkalmazás segítségével, amiket a piacterekről lehet majd beszerezni. Az Smart Lamp izzó vezérlését Bluetooth és Wi-Fi kapcsolat segítségével is meg lehet oldani. Az eszköz egyaránt kompatibilis a Google operációs rendszerét futtató gépekkel és az Apple termékekkel is. Az Android esetében sajnos egy kicsit szigorúbb a megkötés a vártnál, ugyanis a 4.3-as Jelly Bean verzió szükséges hozzá, míg az Apple oldaláról már az iOS 6.0 is elegendő.

Az LG Smart Lamp forgalmazását Dél-Koreában fogják kezdeni, és 32 dollárt kérnek majd el érte – így ez lesz az egyik legolcsóbb ilyen termék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward