Intel processzor lapul az új Samsung Chromebook 2-ben

A processzorhoz passzív hűtést társítottak, a noteszgép műanyagból készített házát pedig több helyen is fémmel erősítették meg.

Intel processzor lapul az új Samsung Chromebook 2-ben

A Samsung elkészítette Chromebook 2-es noteszgépének legújabb, belépőszintet megcélzó kiadását, amely ezúttal a gyártó saját ARM alapú Exynos SoC egysége helyett egy Intel Celeron sorozatú processzort alkalmaz.

Az új noteszgép 249,99 dolláros áron kerül majd forgalomba, így az olcsó windowsos noteszgépek ellen próbál majd ütőképes alternatívát kínálni. Az új Chromebook 2-es noteszgép 11,6 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott kijelzőt kapott, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A központi egység szerepét ezúttal egy 2,58 GHz-es Intel Celeron N2840-es processzorra bízták, amely mellé 2 GB-nyi rendszermemória, illetve 16 GB-nyi NAND Flash tárhely is jár. Persze ezen felül némi felhő alapú tárhely igénybevételére is van mód, hála a Google Drive szolgáltatásnak. Érdekesség, hogy a processzor hűtését passzív módon oldották meg, azaz az újdonság hangtalanul üzemel.

Az új Chromebook 2-es notebook a felsoroltak mellett 2 wattos sztereó audió rendszert, valamint egy 720p-s HD webkamerát is kapott, billentyűzete pedig egy kicsit meg van hajlítva annak érdekében, hogy kényelmes legyen használni. A 11,6 hüvelykes képátlójú újdonság 1180 grammot nyom a mérlegen, vastagsága pedig 16,77 milliméter, azaz könnyen hordozható. A noteszgép kívülről textúrázott műanyag borítást visel, amit belül némi fémmel erősítettek meg, hogy kellően masszív legyen. A gyártó szerint egyetlen teljes akkumulátortöltés hatására nagyjából kilencórányi üzemidőre lehet számítani az új Chromebook 2 esetében.

Az Intel Celeron processzort tartalmazó Chromebook 2 szállítása október 20-án indul meg, az említett 249,99 dolláros áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward