Intel HD Graphics driver Windows 8.1 Preview-hoz

Az örömbe sajnos némi üröm is vegyül, ugyanis a friss driver csak Ivy Bridge és Haswell támogatást kínál.

Intel HD Graphics driver Windows 8.1 Preview-hoz

Az AMD és az Nvidia háza tájáról már érkezett egy-egy driver, amelyek kifejezetten a Windows 8.1 bemutató kiadásához készültek. Az Intel eddig külön drivert nem adott ki a Windows 8.1 bemutató kiadásához, így a próbálkozók kénytelenek voltak beérni a Windows 8.1 Preview "beépített" driverével, ami sajnos nem működik tökéletesen: a hibás driver miatt eddig gondok voltak a képi megjelenítéssel.

Szerencsére azóta befutott a vállalat 15.33.3214-es, illetve 15-33-64.3214-es Intel HD Graphics eszközillesztő szoftvere, amelyekkel a képhibák végre eltűnnek. A béta státuszú driverek leírásában nem esik szó sem WDDM 1.3-as, sem DirectX 11.2-es támogatásról, így ezek a jelek szerint hiánycikknek minősülnek.

A szóban forgó eszközillesztő program 32-bites, illetve 64-bites kiadását csak a Windows 8.1 bemutató kiadásához lehet használni, de a használatnak sajnos feltételei vannak. Csak olyan konfigurációk jöhetnek szóba, amelyek harmadik vagy negyedik generációs Intel processzort tartalmaznak, azaz csak az Ivy Bridge és a Haswell sorozatú processzorokhoz passzol a friss driver - a Sandy Bridge sorozat tagjaihoz nem. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a driver csak Intel® HD Graphics 2500/4000/4200/4400/4600/5000, illetve Intel Iris Graphics 5100/5200-as integrált videó vezérlőt alkalmazó rendszerekhez jó. Az új drivert mindenképpen ajánlott telepíteni, amennyiben harmadik vagy negyedik generációs Intel processzorral szerelt, Intel HD Graphics IGP-re támaszkodó konfiguráción próbálgatjuk a Windows 8.1 Preview újításait.

A driver 32-bites kiadása innen, 64-bites változata pedig innen tölthető le. Aki kíváncsi, milyen hibajelenségekkel találkoztak, illetve milyen tapasztalatokkal gazdagodtak mindazok, akik Intel processzorral és Intel HD Graphics sorozatú videó vezérlővel próbálták ki a Windows 8.1 bemuatót kiadását, látogasson el ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward