Intel GMA 500-frissítés: jobb grafikus teljesítmény?

Több felhasználó is jelezte, hogy az Intel legújabb GMA 500-meghajtóprogramja jelentősen megnövelte hordozható gépének grafikus teljesítményét.

Intel GMA 500-frissítés: jobb grafikus teljesítmény?

Több felhasználó is jelezte, hogy az Intel legújabb GMA 500-meghajtóprogramja jelentősen megnövelte hordozható gépének grafikus teljesítményét.

Az Intel több platformot is kínál a netbookok számára, ezek közül jelenleg az N270/N280-as Atom processzorral és GMA 950 grafikus gyorsítóval ellátottak a legnépszerűbbek, de egyre több gyártó alkalmazza az alacsonyabb fogyasztású Atom Z5xx központi egységeket a gépeikben, mely mellé a GMA 500 gyorsító jár Intel-lapkakészlet esetén. Az utóbbi képes számos videóformátum, többek között az MPEG-2 és VC-1 dekódolásának hardveres gyorsítására, azonban az eddigi tapasztalatok alapján jóval gyengébb grafikus teljesítménnyel rendelkezik az N270/N280 és GMA 950 pároshoz képest.

Az Intel legújabb meghajtóprogram-frissítésével - mely a GMA 500-gyorsítójú gépeket érinti - azonban jelentősen javult ezeknek a rendszereknek a teljesítménye, több Sony Vaio P-felhasználó visszajelzése alapján. A tapasztalatok alapján a Windows Vista Aero interfésze gyorsabban reagál, a videólejátszás is simábban megy valamint a webes böngészés sebessége is növekedett.

"Ez egy jelentős fejlődés az előző meghajtóhoz képest az általános grafikus teljesítmény tekintetében. Végre jelentős összteljesítmény-romlás nélkül használhatom az Aero-t a Windows 7-en." "Ez a meghajtóprogram valódi javulást eredményez. Épp most néztem egy HQ YouTube videót teljes képernyőn és a lejátszás tökéletes volt. "Miután telepítettem a Vista-ra, sokkal jobban működött a gép. A teljes képernyős videók végre nézhetőek és a weboldalak görgetése is sokkal jobban működik." "A legfontosabb, az iTunes videólejátszás a nézhetetlen állapotról a majdnem tökéletesre javult. A böngészés néhány, grafikai elemben gazdag oldalon simább. Az iPlayer-lejátszás még szokott ugrálni, de már az is majdnem nézhető."

Azonban egyetlen hátulütője van a dolognak, miszerint csak Windows Vista és Windows 7 (Vista-kompatibilitási mód) alatt működik a meghajtóprogram, így a Linux-ot és Windows XP-t használók elesnek a plusz teljesítménytől.

Tehát azok, akik Sony VAIO P-vel, Fujitsu Lifebook U820-szal, Dell Inspiron Mini 10-zel vagy 12-vel, illetve Acer Aspire One 751-gyel vagy hasonló, Intel GMA 500 GPU-t tartalmazó hordozható géppel rendelkeznek, azok próbálják ki az Intel oldaláról letölhető frissítést, majd számoljanak be a tapasztalataikról!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward