Intel: egy új gyár épül, a meglévők fejlődnek

Intel: egy új gyár épül, a meglévők fejlődnek

Az Intel háza tájáról nemrégiben érkeztek meg az előző negyedéves pénzügyi teljesítménnyel kapcsolatos adatok, ám most újabb érdekes hírek láttak napvilágot: a vállalat hatalmas összegű befektetéseket eszközöl meglévő gyárainak korszerűsítésére, illetve egy teljesen új üzem építésére.

A tervek szerint a gyárak modernizációja, valamint az új üzem építése 6 milliárd és 8 milliárd dollár közötti összeget fog felemészteni, ám a projektek jóvoltából az építéssel és fejlesztéssel kapcsolatos munkák miatt ideiglenesen 6000-8000 új munkahely jöhet létre, amelyek közül ez 800-1000 ember számára folyamatos, hosszabb távú munkalehetőséget jelent.

A fenti képen az új gyár látványterve látható: a D1X névre keresztelt üzem Oregonban épülhet majd fel. Ebben az üzemben a kutatással és fejlesztéssel foglalkozó munkálatok valamikor 2013 folyamán indulhatnak meg. Az üzem úgy épül, hogy a későbbiekben a 300 mm-es átmérőjű ostyák helyett lehetőség lesz áttérni a 450 mm-es átmérőjű szilícium ostyákra, de hogy ez pontosan mikor válik aktuálissá, arról egyelőre nem beszéltek a gyártó illetékesei.

A D1X mellett néhány meglévő gyár is kisebb-nagyobb fejlesztéseken esik át. Az érintett üzemek között négyet találunk: az Arizonában elhelyezkedő a fab 12-t és fab 13-at, valamint az Oregonban található D1C és D1D névvel ellátott gyárakat. A négy meglévő gyárban történő fejlesztések hatására ezek az üzemek képesek lesznek majd 22 nm-es csíkszélességgel is dolgozni.

22 nm-es csíkszélességgel készülnek majd az Ivy Bridge processzorok is, amelyek gyártása a következő év második felében kezdődhet meg, de kereskedelmi forgalomban majd csak 2012 elején találkozhatunk velük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward