Intel: csökkenő árak, új processzorok

Intel: csökkenő árak, új processzorok

Az Intel az augusztust néhány processzormodell árának csökkentésével, illetve új központi egységek bevezetésével zárja. Az árcsökkentés ezúttal két terméket érint, az egyik a Core i7-950-es processzor, míg a másik a szerverek és munkaállomások piacán helyet foglaló Xeon W3550-es modell. Az árváltozások mellett néhány új processzort is köszönthetünk, amelyek egy kivételével mind az alsóbb régiókban helyezkednek el.

Ahogy az a táblázatból is kiderül, az Intel a Core i7-950-es modell árát 48%-kal csökkentette, így a termék mostantól 564 dollár helyett már 294 dolláros áron vásárolható meg. Ezzel együtt a Xeon W3550-es processzor is olcsóbb lett: ezért az egységért 387 dollár helyett már csak ugyanúgy 294 dollárt fognak elkérni. Az ármérséklés mellett néhány új processzor is érkezett. A Core i3-as sorozatban mostantól megtaláljuk a Core i3-560-as modellt is, amely Intel HD Graphics IGP-vel, 3,33 GHz-es magórajellel, két processzormaggal és 4 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik, a HT támogatás jóvoltából pedig egyszerre akár 4 szálon is képes dolgozni.

A Pentium családban két új tagot üdvözölhetünk a Pentium E6800 és a Pentium E5700 személyében, míg a Celeron család az E3500-as processzorral bővült. A listában megtaláljuk az elmúlt héten hivatalosan is bemutatott kétmagos netbook processzort, az Intel Atom N550-et, valamint a legújabb hatmagos Xeont is, amely Xeon W3670-es típusjelzéssel kerül forgalomba. Az árlista - ahogy az lenni szokott - most is az 1000 darabos megrendelés esetén érvényes összegeket tartalmazza.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward