Intel Core i7 4770K Haswell: sok-sok teszteredmény, amit látni kell!

A Tom's hardware gyakorlatilag egy komplett tesztet tett közé a legerősebb Haswellről.

Intel Core i7 4770K Haswell: sok-sok teszteredmény, amit látni kell!

Az Intel következő generációs processzorcsaládjának megjelenése vészesen közelít. A Haswell kódnéven érkező CPU-k asztali vonalának királya a Core i7-4770K lesz, a tehetősebb vásárlók körében ez a legjobban várt modell, melynek tudásáról és teljesítményéről gyakorlatilag most lehullott a lepel.

A Tom's Hardware egy komplett cikket tett közzé (a rá jellemző magas minőségben), amely a Core i7-4770K teljes belső lelki világát az olvasók elé tárja (az NDA kritériumait figyelembe véve), a megannyi tesztprogramban az elődök nagyjai, a Core i7-3770K "Ivy Bridge" és Core i7-2700K "Sandy Bridge" típusokkal szemben kell bizonyítania. Mindhárom központi egység alaposan meg lett izzasztva, a tesztcsokor egyebek mellett tartalmazta a SiSoft SANDRA-t, video kódolást és a 3DSMax 2012-t.

A grafikonokból ki fog derülni, hogy a Core i7-4770K egyelőre csak néhány tesztben, néhány területen képes a Core i7-3770K fölé kerekedni, és előnye legtöbbször nem jelentős, de nem ritka az sem, amikor kisebb számokat látunk a neve mellett, mint a 3770K-nál.

A jelenlegi eredményekből azt a következtetést lehet levonni, hogy a Core i7-4770K egyelőre csak 7-13 százalékkal gyorsabb az i7-3770K-nál a többszálas utasítás-feldolgozás során, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy még van idő a megjelenésig, és a szoftverek tekintetében is fel lehet/kell készülni a Haswell újdonságaira. Az új generáció asztali példányainak debütálása júniusra várható, nem sokkal a Computexet követően.

Teljes cikk: Intel Core i7 4770K Haswell Benchmarks Surface

További eredmények:

Eredmények

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward