Intel + Cavium = még ütőképesebb WiDi támogatás

Az Intel és a Cavium illetékesei bejelentették, hogy a két vállalat együttműködésbe lépett egymással annak érdekében, hogy az Intel WiDi technológiája, amely vezeték nélküli videó- és audió továbbítást tesz lehetővé, minél ütőképesebb lehessen és minél szélesebb körben elterjedhessen a piacon.

Intel + Cavium = még ütőképesebb WiDi támogatás

Az Intel és a Cavium illetékesei bejelentették, hogy a két vállalat együttműködésbe lépett egymással annak érdekében, hogy az Intel WiDi technológiája, amely vezeték nélküli videó- és audió továbbítást tesz lehetővé, még ütőképesebb lehessen és még szélesebb körben elterjedhessen a piacon.

Az együttműködés gyümölcseként egy teljes körű szolgáltatás jön létre, amely egyrészt az Intel WiDi technológiáját, másrészt pedig a Cavium alacsony késleltetési idő mellett üzemelő, fejlett videó feldolgozási technológiákat kínáló SoC egységét foglalja magában.

Az OEM partnerek hamarosan kínálhatnak olyan Intel WiDi kompatibilis vevőegységeket, amelyek a Cavium PureVu média SoC egységében rejlő lehetőségek kiaknázására is képesek. Az új rendszerek segítségével új lehetőségek nyílnak a felhasználók előtt, és a felhasználói élmény is jelentősen javulni fog - ezek pedig együttesen segíthetnek abban, hogy a WiDi technológia még szélesebb körben, még gyorsabban terjedhessen. Az újítással a noteszgépek, a tábla PC-k, az okostelefonok és a WiDI támogatással ellátott megjelenítők világában egyaránt találkozhatunk majd.

Az Intel WiDi technológiája az elmúlt két év folyamán meglehetősen nagy sebességgel kezdett el terjedni a noteszgépek piacán: 2011 végéig nagyjából 20 millió olyan termék került forgalomba, amelyben már jelen volt a WiDi. A technológia 2010-ben mutatkozott be, mostanra azonban már a második generációs változata is elérhető: az Intel egyes partnerei már kínálnak olyan termékeket, amelyek a második generációs WiDi technológiával felvértezve érkeznek. Ennek jóvoltából 1080p-s videót továbbíthatunk vezeték nélkül, méghozzá 5.1 csatornás audió folyam társaságában, de az eljárás ezzel együtt természetesen a HDCP tartalomvédelmet is támogatja.

A jelek szerint az Intel magasabb fokozatba kapcsolt a WiDi népszerűsítését illetően, ugyanis nemrégiben érkezett a hír, hogy hamarosan megjelennek az LG első olyan Cinema 3D sorozatú LCD televíziói, amelyek már beépített WiDi támogatással érkeznek, azaz a jelenlegi megoldásokkal ellentétben nem kell már hozzájuk külön külső WiDi vezérlőt alkalmazni ahhoz, hogy WiDi képes noteszgépünket vezeték nélkül hozzájuk kapcsolhassuk.

Az újítást a CES alkalmával bemutatók keretén belül ismertetik meg a nagyérdeművel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward