Intel alapot kap a Tag Heuer első okosórája

A Tag Heuer Intel platform és Android Wear operációs rendszer használata mellett döntött.

Intel alapot kap a Tag Heuer első okosórája

Már régóta lehet arról hallani, hogy a Tag Heuernél okosórát terveznek, és bár a világ egyik legnagyobb órákkal kapcsolatos expóján, a Baselworldön nem mutatkozott be ez a termék, néhány részletet már megtudhattunk arról, hogy mire számíthatunk a svájci alakulattól.

Az első és talán legfontosabb kérdés egy okosóra kapcsán, hogy a digitális irányvonalat követi, vagy analóg szerkezet mellett próbál minél több extra funkcióval szolgálni. A Tag Heuer órája egy digitális „számlappal” felvértezett készülék lesz, tehát nagy hangsúlyt fektetnek a funkcionalitásra. Ez abból derült ki, hogy a bejelentés szerint a készüléken az Android Wear operációs rendszer teljesít majd szolgálatot. A Google égisze alatt mostanra közel egy tucatnyi remek okosóra sorakozik már, köztük néhány egészen elegáns példánnyal, így például a Motorola Moto 360-nal, vagy – hogy a legfrissebbet említsük – a Huawei Watch-csal. Ez utóbbi sokakat meglepett a bemutatkozásakor. Amellett ugyanis, hogy fémből készült, zafírkristály üveg védettsége alatt áll, ami a prémium órák egyik jellemzője. Viszont az Apple Watch Editionhöz hasonló igazi luxusóra eddig nem mutatkozott be az Android Wearrel, ezt a szerepet töltheti majd be a Tag Heuer megoldása.

A Carrera család egyik tagja

Az Alpokból érkező okosóra nem teremt külön kategóriát házon belül, a nagysikerű Carrera termékcsalád tagja lesz. A Carrera család jellegzetessége, hogy ezen belül kizárólag körszámlapos karórák vannak, ebből pedig egyenesen következtethetünk arra, hogy az okosóra számlapja köralakot ír majd le. A szerkezet belsejébe Intel platform került, de arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy mégis milyen felépítésről beszélhetünk. Az Intel számos olyan fejlesztéssel rendelkezik már, aminél az apró méret és az alacsony energiaigény volt a fő szempont, ilyen példának okáért a januárban bemutatott Quark SE chip is. Ez a része a bejelentésnek annyiban egyébként nem váratlan, hogy tavaly decemberben már hallani lehetett olyan pletykákat, hogy a Tag Heuer okosóráját Intel hardver fogja mozgásba lendíteni. A kollaboráció kapcsán mindegyik fél, a Google, az Intel és a Tag Heuer is az örömét fejezte ki, és nagy reményekkel tekintenek a jövőbe.

Szintén

A Tag Heuer okosórájáról ugyan egyelőre csak nagyon kevés információval rendelkezünk, de már ezek alapján is nagyon érdekesnek ígérkezik a készülék. Hogy miért? Nos, korábban még nem találkozhatott a nagyközönség testközelből olyan okosórával, ami Intel technológiát használt volna (egy prototípust már demonstráltak), és az Android Wear operációs rendszer is csak Qualcomm és Texas Instruments központi chipek társaságában bizonyíthatta mostanáig a rátermettségét. Remélhetőleg hamarosan még több információt tudhatunk meg az érkező újdonsággal kapcsolatosan, minden bizonnyal sokak érdeklődését sikerült felkeltenie a svájciaknak ezzel a bejelentéssel.

A Tag Heuer első okosórája még idén kereskedelmi forgalomba fog kerülni. Ha minden a svájciak tervei szerint alakul, akkor október és december között láthatja meg a napvilágot a kész termék. A Carrera szériát gyarapító masina valószínűleg méregdrága lesz, és ugyanazt a vevőkört fogja célba venni, amelyiket az Apple Watch Edition is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward