Intel 320-as SSD család, mostantól öt év garanciával!

Az Intel amellett, hogy új Sandy Bridge alapú processzorokról rántotta le a leplet, egyéb fontos bejelentést is tett. A gyártó egy rövid közleményben adta hírül, hogy 320-as sorozatú SSD meghajtóinak garanciáját a korábbi három évről öt évre módosítják. A piacon az átlagfelhasználók számára kínált SSD meghajtók között nem igazán találunk olyan modelleket, amelyek három évnél több garanciával érkeznek. Ez alól mostantól az intel 320-as sorozatú SSD meghajtói kivételek.

Intel 320-as SSD család, mostantól öt év garanciával!

Az Intel amellett, hogy új Sandy Bridge alapú processzorokról rántotta le a leplet, egyéb fontos bejelentést is tett. A gyártó egy rövid közleményben adta hírül, hogy 320-as sorozatú SSD meghajtóinak garanciáját a korábbi három évről öt évre módosítják. A piacon az átlagfelhasználók számára kínált SSD meghajtók között nem igazán találunk olyan modelleket, amelyek három évnél több garanciával érkeznek, úgyhogy most itt a kivétel.

Érdekesség, hogy a gyártó ezzel együtt az 510-es SSD sorozat tagjainál nem módosította a garanciaidőt. Ez utóbbi SSD-k 34 nm-es NAND Flash memóriachipeket és Marvell SSD vezérlőt alkalmaznak, míg a 320-as sorozat tagjainál már 25 nm-es NAND Flash chipeket és Intel-féle SSD vezérlőt találunk. A strapabíróságra rendkívül nagy hangsúlyt fektettek a cégnél a 320-as sorozatú SSD meghajtók esetében, amelyeknél RAID-szerű XOR redundanciát alkalmaztak annak érdekében, hogy a NAND Flash chipek hibajavítása megoldott legyen. Ezzel együtt a 320-as sorozatú SSD meghajtók nagykapacitású kondenzátorokat is tartalmaznak, amelyek egy hirtelen áramszünet alkalmával lehetővé teszik az SSD vezérlő számára, hogy az éppen aktuális írási feladatot még elvégezze és így elkerülhető legyen az adatvesztés. A fent említett különleges tulajdonságok az 510-es sorozat tagjainál nem érhetőek el.

Az Intel azzal a lépéssel, hogy a 320-as SSD meghajtók esetében a garanciaidőt kitolta háromról öt évre, tovább javíthat SSD meghajtói megítélésén és így a 320-as SSD meghajtók népszerűsége is rohamosan növekedhet.

A garanciaidő bővítése a már megvásárolt 320-as sorozatú SSD meghajtókra is vonatkozik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward