Integrált LTE modemes chipen dolgozik a MediaTek

A MediaTeknek köszönhetően jövőre a 4G LTE már nem csak a szűkös felső réteg kiváltsága lehet. 

Integrált LTE modemes chipen dolgozik a MediaTek

Az alsóbb árkategória vitézei is együtt fejlődnek a drágább okostelefonokkal, ami annyit tesz, hogy időről időre megöröklik azoknak az "extráit". Ahogy arra számítani lehetett, hamarosan jöhetnek az olcsó LTE-s mobilok is, amelyek várhatóan elsősorban a MediaTek nevéhez fognak fűződni.

A MediaTek jelenleg megállíthatatlanul tör előre, és sorban gyűri le a vetélytársakat a viszonylag gyorsan bővülő és kellemes árfekvésű termékfelhozatalával. Néhány hete volt csak, hogy új lapkák érkezéséről számolhattunk be a gyártó kapcsán, ráadásul az első integrált modemes megoldás is nemrégiben debütált az MT6572 formájában, most pedig már ismét friss tervekről számolhatunk be. A MediaTek a tavalyi év folyamán már a tizedik legnagyobb bevételt jegyző, mikroprocesszorokat készítő vállalat hírében tetszelgett, pedig igazán erősnek inkább az idei évük tűnik. Mostanra a négymagos, Cortex-A7 alapokra épülő variánsaik a nagyobb gyártók eszközeiben is visszaköszönnek, kiszakadtak tehát a kínai skatulyából.

A felfelé ívelő karrierjüket még inkább megerősíthetik majd a 4G/LTE támogatású chippel, ami ha minden jól megy, MT6290 típusjelzéssel kerülhet forgalomba. Ez is, akár csak az MT6589, egy négymagos architektúra lesz, de egyelőre a képességeit tekintve nem kaptunk túl sok részletet. Feltehetően az MT6589 ismertetőjegyei fognak rajta visszaköszönni a Cortex-A7 magokkal és talán egy szerényebb grafikus egységgel karöltve. Az órajele meghaladja majd az 1,3 GHz-es frekvenciát, és természetesen a gyártás során 28 nm-es csíkszélességű technológiát fognak használni – mondta el a MediaTek a lapka kapcsán.

Az MT6290 megjelenésével kapcsolatban nem nyilatkoztak a MediaTeknél. A várakozások szerit a következő év egyik sikervárományosa lehet ez a megoldás. Főleg az alacsony költségvetésű okostelefonok belsejében juthatnak szerephez, ám arról sem szabad megfeledkezni, hogy ezekkel megalkothatóvá válik az ideálisan olcsó és villámgyors mobil kommunikációs képességekkel rendelkező tablet is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward