Integrált grafikus vezérlők kiváltására érkezett a GT710

A GeForce GT 610 utódjául érkező újdonság a belépőszintet célozza, így Maxwell helyett Kepler alapú GPU-val, szerény árcédulával és szerény képességekkel érkezik.

Integrált grafikus vezérlők kiváltására érkezett a GT710

Az Nvidia egy új videokártyát indított hódító útjára, ám ezúttal nem egy felsőkategóriás erőműről, hanem egy belépőszintet megcélzó, kifejezetten szerény fogyasztás mellett üzemelő modellről van szó. A GeForce GT 610 utódjaként érkező GeForce GT 710 azok számára lehet jó választás, akik multimédiás feladatokra, illetve kevésbé GPU intenzív játékok futtatására keresnek valami olcsó, keveset fogyasztó, hangtalanul működő videokártyát.

Az Nvidia szerint egyes videó- és képszerkesztő alkalmazások – például az Adobe Photoshop és a Premiere Pro –, valamint egyes dizájner alkalmazások – például az Adobe Illustrator vagy a Corel Draw – profitálhatnak a GPU alapú hardveres gyorsításból, így ilyen célra is költséghatékony választás lehet a termék.

A GeForce GT 710-es modell kompakt, alacsony profilú kivitelben érkezik, fedélzetén pedig egy 192 CUDA maggal ellátott GPU teljesít szolgálatot. Ez a GPU nem Maxwell, hanem előző generációs Kepler architektúra köré épül, egy GK208-as megoldásról van szó. A szóban forgó GPU egy SMX tömbbel bír, textúrázókból 16 van rajta, renderelő egységekből pedig 8-at kell beosztania.

A nem túl acélos GPU 954 MHz-es magórajelen ketyeg, memória-adatsínből pedig egy 64-bitessel kell beérnie. A memória-adatsínre 1 GB-nyi vagy 2 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memória csatlakozhat, a memóriachipek pedig 900 MHz-es valós, illetve 1800 MHz-es effektív órajelen dolgozhatnak. A rendelkezésre álló memória-sávszélesség 14,4 GB/s.

Az alacsony fogyasztású GPU, valamint a memóriachipek hűtését passzív hűtőborda végzi, így érdemes gondoskodni az adott számítógépház megfelelő szellőzéséről. A hangtalanul dolgozó újdonság külső tápellátást nem igényel, így PCIe tápcsatlakozó nincs is rajta – tökéletesen elég neki a PCIe x16-os slot által nyújtott teljesítmény. Érdemes megemlíteni, hogy a 16 PCIe sávból ténylegesen csak nyolcat használ a termék.

Videó kimenetek tekintetében DVI, D-Sub, DisplayPort és HDMI port állhat rendelkezésre – D-Sub és DVI port mindegyik modellen lesz, de hogy HDMI vagy DisplayPort csatlakozó-e a harmadik videó kimenet, az az adott gyártó döntésétől függ. Az új videokártya egyszerre több monitor kezelésére is képes – akár három monitor is kapcsolódhat hozzá.

A GeForce GT 710 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig a GeForce GT 610 szintjén helyezkedhet el, hisz ezt a terméket váltja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward