Instagram: Megszűnik a Direct

A különálló üzenetküldő fejlesztésébe nem fektet több energiát a vállalat.

Instagram: Megszűnik a Direct

Amit az Instagram csinál, az általában bejön, de úgy tűnik, hogy a képmegosztó is képes néha vakvágányra futni. A vállalat felszámolja a különálló Direct alkalmazást, ami kizárólag arra szolgált, hogy a saját üzenetküldőjét elérjék a felhasználók, tehát hasonlóan volt a célja, mint a Facebook által biztosított Messenger applikációnak.

Az Instagram 2017 decemberében tette elérhetővé a Direct alkalmazást, de globálisan sosem vált hozzáférhetővé a program, csak néhány országból lehetett hivatalosan használni. Működött például egyebek mellett Olaszországból, Chiléből, Portugáliából és Törökországból is, és egy ideig úgy tűnt, hogy nemzetközileg is elérhető lesz, de most fordult a kocka, és úgy áll a helyzet, hogy erre a mostani formájában nem kerül sor. Amikor a Direct applikáció megjelent, akkor mindenki azonnal arra gondolt, hogy ugyanaz zajlik majd itt le, mint a Messenger és a Facebook esetén, szóval teljesen ki lesz vezetve a Direct az Instagramból, de végül nem ez történt.

Galéria megnyitása

A különálló Direct applikáció indítását követően az az üzenet fogadta a napokban a felhasználókat, hogy a program támogatása a következő hónapokban le fog állni. Mivel ez az alkalmazás az integrált Directnek a kiemelt változata, így a felhasználók a beszélgetési előzményeiket ugyanúgy el tudják majd érni az app nélkül is, csak az Instagramon belül kell a Direct lapra lépniük. A Direct a megjelenése óta nem sokat fejlődött, ez az indítását követően rögtön a kamerát hozta be, így azonnal lehetett készíteni egy képet vagy videót, amit utána tovább küldhetett a felhasználó annak, akivel szeretett volna kapcsolatba lépni. De persze fotózás nélkül is elérhetőek voltak a csevegések, csak egy ujjmozdulattal le kellett „dobni” a kamerát a képről. Ennek a tervezésekor még a Snapchat stílusához próbált igazodni az Instagram, de mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a Snapchat nem képes erős konkurenciává válni, és talán ez is benne van abban, hogy inkább felszámolja a Direct applikációt a vállalat.

Az Instagram szóvivője elmondta, hogy a Direct applikáció visszahívása nem jelenti azt, hogy a cég leállítaná a Direct felület fejlesztését. „Továbbra is arra fogunk összpontosítani, hogy az Instagram Direct a lehető legjobb hely legyen a szórakoztató társalgások számára a barátokkal.” – hangsúlyozta a szakember. A különálló Direct programnak minden lényeges funkciója elérhető az Instagramon belül, így nem kell attól tartania azoknak, akik eddig ezt az appot használták, hogy le kell majd mondaniuk a megszokott lehetőségeikről. És a TechCrunch azt is megtudta, hogy továbbra is fejleszteni fogja a Directet a vállalat, csak már nem egy elszeparált programként.

Galéria megnyitása

Azt nem tudjuk, hogy ez a döntés mennyiben fogja befolyásolni a vállalat távlati terveit, miszerint az összes üzenetküldőjénél átjárhatóságot biztosítana, összekapcsolva a Messengert, a WhatsAppot és az Insragramban található Directet. Ha ez bekövetkezik, akkor az sem kizárt, hogy a szakemberek új lapot kezdve, egy teljesen új Direct appal fognak előrukkolni a friss igényekhez igazodva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap