Instagram: Frissült az IGTV és már böngészőben is van élő videózás

Az Instagram alaposan átszabta az IGTV-t annak reményében, hogy felrázhatja majd az érdeklődést körülötte.

Instagram: Frissült az IGTV és már böngészőben is van élő videózás

Az elmúlt években szinte bármit tett az Instagram, sikert ért el a fejlesztéseivel, de azért akad kivétel is, ilyen például az IGTV. Az IGTV egyfajta YouTube rivális lett volna, de szinte az elejétől kezdve nagyon alacsony érdeklődés övezi. A vállalat az IGTV indulása óta számos olyan fejlesztést vitt véghez, ami a szolgáltatás népszerűségének növelését szolgálta, de eddig nem sok sikert ért el a próbálkozásokkal. Most egy sor új módosítást jelentett be a vállalat.

Az Instagramon már hosszú ideje van Felfedező felület, és az IGTV esetében is bevezetésre kerül ez. Értelemszerűen itt az lesz majd a cél, hogy a felhasználók szélesebb ismereteket szerezzenek a tartalomgyártók tekintetében. Új videósokat lehet találni egyszerűen, akik olyan tartalmakat hoznak létre, amik az érintett ízlésvilágához idomulnak.

A Felfedező az alkalmazás alján kapott saját gombot, így egyszerűen el lehet majd érni a program használatbavételét követően. Az Instagram valószínűleg abban bízik, hogy az IGTV sikeresebb lehet, ha a „tartalomgyárosok” nagyobb népszerűségre tudnak ezen keresztül szert tenni. Ha könnyebben tudják elérni a videók az embereket, az mindenkinek jó, és nagyobb bizalommal, elhivatottsággal állhatnak a platformhoz a készítők.

Lényegében ugyanezt a célt szem előtt tartva az IGTV nyitóoldalát úgy szabta át az Instagram, hogy a tartalmakat készítő videósok lesznek felülről kiemelve. Itt azokat látják majd az emberek, akiket követnek, illetve lesznek javaslatok is az alapján, ha a rendszer úgy gondolja, hogy egy videósnak a felhasználó ízléséhez passzoló felvételei vannak, és érdemes lehet megtekinteni azokat.

Galéria megnyitása

Az IGTV-s videósok már közvetlenül posztolhatják majd az Instagramon a Történetek felületre az új felvételeiket a megjelenésüket követően, hogy ezzel szerezzenek friss nézőket. A Történetek a leginkább pörgős része az Instagramnak, nagyon sokan követik ezt mondhatni napi rendszerességgel, így az IGTV számára jól jöhet az, hogy a felvételeknek itt lehet „reklámot” biztosítani egy előzetes révén. A Történetekben 15 másodperc hosszú részletek jelenhetnek meg a klipből, hogy felkeltsék a nézők érdeklődését.

És már kéz nélküli felvételi módot is biztosít az IGTV, ennek köszönhetően kényelmesebben lehet hosszabb felvételeket is készíteni közvetlenül az applikáción belül. Ez a lehetőség főleg a vloggereknek a számára jöhet majd igazán jól.

Az Instagram másik jelentős újítása, már nem az IGTV-hez kapcsolódóan, hogy az élő közvetítések megtekintését most már nem korlátozza a mobilos applikációra. A jövőben már a böngészőn keresztül is meg lehet majd tekinteni az élő bejelentkezéseket, aminek sokan fognak örülni.

Galéria megnyitása

Az kijelenthető, hogy az Instagram a legkevésbé sem töri magát azon, hogy minél előbb eljuttassa a webes felületre a különböző funkciókat. Az üzenetküldő szekció is csak korlátozással érhető el egyelőre a böngészőn keresztül, egyáltalán nem élvezheti ezt bárki. És az élő videókkal is az volt a helyzet mostanáig, hogy az applikációra koncentrált. Az Instagram talán mindig alkalmazáscentrikus marad majd, de legalább szép lassan azért elérnek funkciók a böngészős környezetbe is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap