Ingyen operációs rendszer a szabadságért cserébe

A Microsoft teljesen új promóciós rendszere a Windows Feedback Program számos kérdést felvet.

Ingyen operációs rendszer a szabadságért cserébe

Akarsz ingyen Windows Vista Ultimate-t? Akarsz ingyen Windows Office Ultimate-t és még számos további Microsoft terméket? A Microsoft ezt a kérdést tette fel a rövidéletű promóciójában, ami tegnapelőtt ért véget.

Azonban ez az egész nincs teljesen ingyen, cserébe le kell mondanunk a teljes személyi szabadságunkról. Ez azt jelenti hogy a regiszrációkor, és kéthetente kérdőívet kell kitölteni a Microsoft-nak, valamint a Microsoft három hónapig a nap 24 órájában figyelheti a számítógépünket.

A Windows Feedback Program-ra keresztelt promócióhoz Egyesült Államok-beli állampolgárság és minimum 18 éves kor szükséges, valamint egy számítógép, amin Windows XP vagy Windows Vista fut.

Ugyan a Microsoft programja véget ért, azonban nem ez az első próbálkozás ami a személyi szabadság korlátozására irányul. A szociális hálózati oldalak, például a Facebook számos veszélyt rejtenek magukban, ez utóbbiról ki is derült, hogy kémkedett felhasználóiról. A többmillió elveszett bankszámlaszám Nagy-Britanniában, a véletlenül internetre kikerült Kanadai útlevelek mind azt mutatják, hogy egyre nehezebb védeni személyi adatainkat mások, akár nagyvállalatok elől.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward