Shop menü

INGYEN ELÉRHETŐVÉ TESZI A HANGALAPÚ GEMINIT A GOOGLE

Hamarosan már bárki beszélgetésbe elegyedhet a Google generatív MI szolgáltatásával, nem kell ehhez fizetni sem.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Ingyen elérhetővé teszi a hangalapú Geminit a Google

A Gemini az OpenAI által fejlesztett ChatGPT nyomában próbál folyamatosan fejlődni. A platform most éppen a beszédhang alapú működésben erősít jelentősen azáltal, hogy ingyenesen elérhetővé teszi a Gemini Live funkciót. Fokozatosan teszi ezt meg a vállalat, miután az előfizetők egy része már korábban megkapta a hozzáférést.

A ChatGPT Hang módjára válaszul jelentette be a Google korábban a Gemini Live funkciót, ami a továbbiakban már a széles közönség számára „korlátlanul” hozzáférhetővé válik. A Live opció a Gemini alkalmazásban lesz elérhető, egy új gomb használatával lehet majd ezt igénybe venni. Az üzenetváltásokban a jobb alsó sarokban lesz majd a beszélgetés kezdeményezésére használható gombot elérni.

Galéria megnyitása

A Google a Pixel 9 okostelefonok bemutatóját követően tette elérhetővé ezt a funkciót a Gemini platformon. Azonban egészen eddig csak azok tudtak élő szóban beszélgetve kapcsolatba lépni a generatív MI-vel, akik befizettek a szolgáltatás használatára. A lakosság számára Google One AI Premium előfizetéssel igénybe vehető Gemini Advanced modellt használja a Gemini Live. Ezt a megkötést viszont a Google elkezdte elengedni.

Úgy döntött a vállalat, hogy az ingyenes felhasználói fiókkal rendelkezők is próbára teheti a Gemini Live funkciót. Miután a beszélgetési lehetőséget az OpenAI is ingyen elérhetővé tette, a Google ebben sem akart hátrányban maradni. Az OpenAI már az új generációs, speciális Hang módjának a széleskörű bevezetésén is dolgozik, ami jelenleg még a Gemini Live-hoz hasonlóan, rendelkezik néhány korláttal.

Üröm az örömben, hogy jelenleg még csak az androidos alkalmazásban megy a Gemini Live támogatás, de a vállalatnak nem az a célja, hogy a saját platformját előnyben részesítse, hanem egyszerűen csak így jött ki a lépés. Előbb sikerült a fejlesztést Androidon megoldani, és nem akartak várni egy pillanatig sem a mostani bejelentéssel. Már úton van az iOS támogatás is, és nem ez a mostani az első eset, hogy a platformok között van némi különbség a Gemini terén. Olyan is megesett, mikor éppen az Apple rendszere élvezett előnyt.

További korlátozás egyelőre, hogy csak az angol nyelvet preferálja még a Gemini Live, de ez is változni fog. A Gemini szöveges formában már több mint 100 nyelvet támogat, és a vállalat célja, hogy a Gemini Live esetében is egy szélesebb nyelvtámogatást valósítson meg. Az OpenAI Hang módjával már gond nélkül lehet magyarul is beszélgetni. Bízunk abban, hogy a Google minél gyorsabban megoldást fog biztosítani erre is.

Galéria megnyitása

Akiknek elérhetővé válik a Gemini Live lehetőség, azoknál a képernyő alján, a szövegmező mellett lesz egy új gomb elérhető. Ezt megnyomva lehet majd azonnal belépni az élő beszédmódba. Miközben megy a Gemini Live, nem elérhető a szövegmező, ilyenkor csak beszélni lehet. Mindössze két gomb használható ilyenkor, az egyik a kilépésre szolgál, a másikkal pedig szüneteltethető a Gemini Live, ha éppen nem az MI-hez szeretne szólni az ember.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére