Ingyen cseréli az Apple a hibás MacBook Pro kijelzőket

Néhány hónapja nagy port kavart, mikor kiderült, több MacBook Pro noteszgép kijelzőjéről is leválik a tükröződés-gátló bevonat, viszont a kijelzőt nem cserélik ki.

Ingyen cseréli az Apple a hibás MacBook Pro kijelzőket

Néhány hónapja számoltunk be arról a meglehetősen kellemetlen hibajelenségről, amely a MacBook Pro noteszgépek tulajdonosainak mindennapjait keseríti meg: lényege, hogy egy hiba folytán leválik a kijelzőre gyárilag felvitt tükröződés-gátló bevonat, így a kijelző foltossá és meglehetősen csúnyává válik.

A hibajelenség miatt annak idején nagyon kiakadtak a tulajdonosok, hisz az Apple sokáig nem reagált érdemben a problémára, így a tulajdonosoknak saját zsebből kellett kifizetniük a kijelző cseréjével járó összeget, ami sajnos nem volt kevés. A felháborodás hatására létrejött a frappáns staingate.org weboldal, ahol az elégedetlen felhasználók megosztották egymással hibás kijelzőikről készített fotóikat, ezzel egy időben pedig online petíció is indult, amit több ezer csalódott MacBook Pro tulajdonos írt alá a change.org virtuális hasábjain.

Úgy tűnik, az elégedetlenkedők hangja most már elég erős volt ahhoz, hogy érdemi fejlemény történhessen az ügyben, hiszen az Apple éppen a napokban jelentette be, hogy csereakciót hirdet, amelynek keretén belül az érintett MacBook Pro noteszgépek hibás kijelzőjét térítésmentesen cserélik a hivatalos szervizek. Az akció, azaz a Quality Program október 16-án indult, érvényességének időtartama pedig az említett dátumtól számított egy év. A programban azok a noteszgépek vehetnek részt, amelyeket az említett akció időtartalma alatt vásárolnak, valamint azok, amelyeknél a vásárlás dátuma óta még nem telt el három esztendő. Aki már esetleg saját költségére elvégeztette a kijelző cseréjét, örülhet, hiszen a program keretén belül a hivatalos számla birtokában pénz-visszatérítési kérvényt nyújthat be az AppleCare terméktámogatáson keresztül.

Hogy mi okozta a rétegleválást? Sokféle magyarázat van a dologra. Előfordulhat kijelző-sérülés, ha a noteszgép fedele le van csukva, majd a fedelet nyomás éri, így a kijelző az érintőpadhoz és a billentyűzethez nyomódik, ami idővel rétegleválást eredményezhet. Ugyancsak problémát okozhatnak a harmadik fél által készített, nem megfelelő minőséget képviselő, mikroszálas törlőkendőn alapuló tisztítókészletek is. A rétegleválás rendszerint csak a kijelző nagyon kis területeit érinti, de ahogy az a fenti fotón is látszik, olykor előfordul, hogy akár tenyérnyinél is nagyobb területen "hámlik le" a tükröződés-gátló bevonat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward