Ingyen cseréli a tönkrement csúcsmobilokat a HTC

A HTC UH OH program keretében egy alkalommal minden kérdés nélkül kicserélik a felhasználók beázott vagy összetört telefonját.

Ingyen cseréli a tönkrement csúcsmobilokat a HTC

Elindította a HTC a legújabb garanciaszolgáltatását, melynek keretében ingyenes cserelehetőséggel szolgálnak azoknak, akik véletlenül tönkreteszik az okostelefonjukat. Az új program az ötletes UH OH nevet kapta.

A HTC persze nem minden készülék esetében vállalja ezt a garanciát, eléggé megkötött keretek között indult el az UH OH szolgáltatás. A gyártó a hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülő One (M9) csúcsmodell, és annak elődje, a One (M8) esetében beszélt a cserelehetőségről. Az sem teljesen mindegy, hogy milyen körülmények között vált használhatatlanná az adott masina. A tajvaniak azokban az esetekben fogják teljesen ingyenesen kicserélni a sérült telefonokat, amikor törésről vagy beázásról van szó. Mint minden garanciális szolgáltatásnak, ennek is van időlimitje: a HTC a vásárlást követő 12 hónapos időszakon belül vállalja a térítésmentes cserét. És, ami a legfájóbb, hogy ez egyelőre csak az Egyesült Államokra vonatkozik, szóval senki ne törje össze az újdonságát, Magyarországon egyelőre nem cserélik ki. Amennyiben persze működőképesnek ítélik a szolgáltatást, biztosan kiterjesztik majd más régiókra is. A gyártó által kiadott közlemény szerint az első egy évben a mobiltelefonok igen nagy arányban, mintegy 69 százalékban szenvednek el olyan sérülést, amire az UH OH szolgáltatás megoldást nyújt, szóval összetörnek vagy beáznak.

Persze egy ilyen szolgáltatás által bebiztosítva valószínűleg sokan kísértésbe esnének az első év végén, hogy a használt, kissé kopottas okostelefonjukat egy vadiújra cseréljék le. Ezzel pedig a HTC is számolt, és arra jutott, hogy az UH OH keretében nemcsak azokat fogja „jutalmazni” a vállalat, akik az említett módon elrontják a készüléküket, hanem azokat is, akik gondosan vigyáznak rá. Ha a tulajdonosnak nem kell élnie a cseregaranciával, akkor egy 100 dolláros utalvány üti a markát, amelyet akkor használhat fel, amikor lecserélni a One (M8) vagy One (M9) modelljét egy másik HTC-re. Hogy ez mennyire fogja ösztönözni a felhasználókat arra, hogy esetleg jobban vigyázzanak az okostelefonjuk, azt nehéz megmondani, de a cég reményei szerint nem fognak elszaporodni az egy éves születésnapjukhoz közeledő törött One mobilok. A visszaélések elkerülése végett a HTC több dolgot is ellenőrizni fog az adott eszközön a csere előtt – derült ki a szerződési feltételekből. Ha például az IMEI számmal nem stimmel valami, azonnal megvonják az UH OH szolgáltatást, így a lopott telefonokkal nem igazán lehet majd ezt a manővert megjátszani.

Az összetört vagy egyéb módon tönkrement okostelefonok cseréjét egyébként világszerte sokféle szolgáltatás keretében megoldják már, de ezek általában feláras vagy havidíjas, tehát mindenképpen fizetős biztosítások a kütyük számára. Jellemzően a szolgáltatók szoktak ilyen konstrukciókat kínálni, azonban a gyártóktól sem áll távol a dolog, ilyen például az AppleCare+ is. De ingyenes cseréről sem most először hallunk már. Hírünk alanya, a HTC próbálkozott már korábban díjmentes cseregaranciával, és a közelmúltban a Nexus 5 esetében is volt ilyen lehetőség, de akkor is csak az Egyesült Államokra korlátozva.

Még egy gondolat erejéig visszakanyarodva a HTC UH OH szolgáltatáshoz. Itt azt is ki kell emelni, hogy a vállalat nem kizárólag a használhatatlanná váló okostelefonok cseréjéről gondoskodik; a beázás és a törés mellett egy harmadik „opció” is van, amikor díjmentesen becserélheti a felhasználó a felsőkategóriás telefonját. Ez nem más, mint a szolgáltatóváltás. Bizony, a kártyafüggő One (M9) és One (M8) esetében is meg lehet oldani az UH OH révén a szolgáltatóváltást, azonban ezzel le is tudja a készülék tulajdonosa az egyszeri cserét, pont úgy, mintha tönkretette volna azt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward