Informálódás nézelődéssel, Nokia-módra

Point and Find - így hívják a Nokia legújabb alkotását, amely lényegében egy "látványfelismerő" és információszerző rendszer: a kamerán keresztül azonosít például vonalkódokat vagy moziplakátokat, majd netkapcsolat útján tájékoztat annak a részleteiről.

Informálódás nézelődéssel, Nokia-módra

Point and Find ("mutass rá és találd meg") - így hívják a Nokia legújabb alkotását, amely lényegében egy "látványfelismerő" és információszerző rendszer: a kamerán keresztül azonosít például vonalkódokat vagy moziplakátokat, majd netkapcsolat útján tájékoztat annak a részleteiről.

Szerepet játszik még a rendszerben a GPS is, mivel az adatokat természetesen a helyzetünkhöz is igazítja a rendszer: moziplakát vizsgálata esetén például megmutatja, hogy a környékbeli mozik mikor vetítik az adott filmet, és egyben lehetőséget nyújt jegyfoglalásra, valamint a különböző mozik jegyárainak összehasonlítására is.

A Point and Share-t a Nokia alapvetően egy nyílt platformnak tervezte, és jelenleg is keresnek partnercégeket a rendszer további bővítéséhez és fejlesztéséhez - valamint természetesen a terjesztéséhez is, mivel a szolgáltatás egyelőre még csak az USA és az Egyesült Királyság területén működik (és tölthető le ingyenes, egyelőre még béta változatként).

Ami a konkrét készülékeket illeti, elég sokkal együtt tud működni: N82, N95, N95 8GB, N76, N81, N81 8GB, E51, E66, 6290, 6124 Classic, 6161 Classic, 6120 Classic, 6110 Navigator és 5700 XpressMusic. Arról egyelőre még nincs információ, hogy mikorra várható az érkezése más országokba is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward