Információmorzsák a Xeon E5-2400 v2-es sorozatú processzorokról

A friss információk egy, a partnereknek kiküldött termékváltozási értesítőből származnak.

Információmorzsák a Xeon E5-2400 v2-es sorozatú processzorokról

Az Intel nemrégiben egy termékváltozási értesítőt küldött ki partnereinek, amelyre egy, a dobozos processzorokat érintő címkeváltozás miatt volt szükség. A dokumentum természetesen tételesen felsorolja az összes olyan processzort, amelyeket érint a változás, köztük azokat is, amelyek hivatalosan még be sem lettek jelentve.

Részlet a dokumentumból
Részlet a dokumentumból

Így fordulhatott elő, hogy több hasznos információ is napvilágot látott a rövidesen érkező Xeon E5-2400 v2 sorozatú processzorokról. Az Ivy Bridge-EN lapkára épülő újdonságokból ugyanannyi változat érkezik, mint amennyi anno a Sandy Bridge-EN alapú központi egységekből megjelent: egészen pontosan hét. Az új processzorok közül négy modell, azaz a Xeon E5-2403 v2, a Xeon E5-2407 v2, a Xeon E5-2420 v2 és a Xeon E5-2430 v2 S1-es steppinggel érkezik, ami a források szerint azt jelenti, hogy a termékek hat vagy ennél kevesebb processzormagot alkalmaznak. A maradék három processzor, azaz a Xeon E5-2440 v2, a Xeon E5-2450 v2 és a Xeon E5-2470 v2 már M1-es steppinggel rendelkezik, ami 8 vagy 10 processzormag jelenlétére utal. Az újdonságok magórajele modelltől függően 1,9 GHz és 2,4 GHz között helyezkedik el, ahogy az az alábbi táblázatból is kiderül.

Az Ivy Bridge-EN alapú központi egységek a korábbi információk szerint PCI Express 3.0-s hubbal és háromcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel érkeznek, processzorfoglalatból pedig ugyanúgy FCLGA-1356-osat használnak majd, mint Sandy Bridge-EN alapú elődeik, így a jelek szerint BIOS frissítés után használhatóak lesznek a jelenlegi szerveralaplapokban. A v2-es sorozat tagjai támogatják az F16C utasításkészletet és az APIC virtualizációt, de emellett véletlenszám-generátorral és SMEP (Supervisor Mode Execution Protection) támogatással is rendelkeznek, sőt, nagyobb kapacitású memóriamodulokat is támogatnak mint elődeik.

A PCN dokumentum a Xeon E5-2400 v2 sorozatú processzorok mellett egy másik érdekességről is lerántotta a leplet, ez pedig nem más, mint a Xeon E5-1660 v2. Ez a modell 3,7 GHz-es magórajelen ketyeg, ami 100 MHz-cel magasabb érték, mint amit a Core i7-4960X magórajelként alkalmaz. Ez a processzor S1-es steppinggel érkezik, így a források szerint ugyanannyi processzormaggal és nagyrészt ugyanazokkal a tulajdonságokkal büszkélkedik majd, mint a Core i7-4960X. Rövidesen kiderül, így van-e.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward