Shop menü

INFORMÁCIÓMORZSÁK A HASWELL-EP SZERVERPROCESSZOROKRÓL

Kiszivárgott néhány dia, amelyek a Haswell-EP szerverprocesszorokkal kapcsolatban szolgálnak némi információval.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Információmorzsák a Haswell-EP szerverprocesszorokról

Az Ivy Bridge szerverprocesszorok utódjául szánt Haswell-EP modellek 22 nm-es csíkszélességet és 3D-s tranzisztorokat alkalmazó gyártástechnológiával készülnek majd el. A Haswell APU-k EP típusú kiadásai, azaz az üzleti felhasználóknak szánt szerverprocesszorok legalább 10 processzormaggal rendelkeznek, emellett pedig négycsatornás DDR4-2133 MHz-es memóriatámogatást is kínálnak.

Galéria megnyitása

Az egyes processzormagokhoz 2,5 MB-nyi másodszintű gyorsítótár tartozik. A Hyper-Threading és Turbo Boost támogatással egyaránt rendelkező szerverprocesszorok még egy 40 darab PCIe sávot kínáló PCI Express 3.0-s hubbal is el lesznek látva.

Galéria megnyitása

A Haswell-EP processzorok a Wellsburg kódnévre keresztelt platformban kapnak helyet, amelyben C610-es PCH – Platform Controller Hub – teljesít szolgálatot. Az említett PCH összesen tíz darab SATA 6 Gbps-os porttal áll a felhasználók rendelkezésére, ami komoly előrelépés a C606-hoz képest – utóbbinál a 2 darab SATA 6 Gbps-os port mellé 8 db SATA 3 Gbps-os port jár. A C610 a felsoroltakon kívül hat darab USB 3.0-s portot és nyolc darab PCI Express 2.0-s sávot is biztosít.

Galéria megnyitása

Az Intel várakozásai szerint – ahogy az a korábbi hírekből már kiderült – a DDR4-es memóriatámogatással ellátott szerverprocesszorok 2014 elején érkezhetnek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére