Shop menü

INFORMÁCIÓK A NEXUS 5-RŐL ÉS A NEXUS 7.7-RŐL

Érdekes pletykák bukkantak fel, miszerint az LG már dolgozik a következő Nexus mobilon, és a Nexus 7 is párjára találhat májusban.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Információk a Nexus 5-ről és a Nexus 7.7-ről

Nem titok, hogy a Google a következő sajtórendezvényét, a Google I/O-t május közepére tűzte ki, az I/O konferenciákon pedig az elmúlt időszakban minden alkalommal az Androidé és a hozzá fűződő termékeké volt a főszerep. Adja tehát magát, hogy most sem lesz ez másként, a „termékek” pedig a Nexus 5 és a Nexus 7.7 lehetnek.

A híresztelések alapján, a két új masina meglehetősen sok közös vonást hordozhat magán. A gépek alapja egyaránt az Nvidia legújabb chipje, a Tegra 4 lehet, ami a jelenleg ismert legerősebb lapka, elvileg mind grafikus, mind pedig az általános teljesítményét figyelembe véve. A négy (illetve öt, a társsal együtt) Cortex-A15 mag és az újgenerációs GeForce ULP tehát jó alapja lesz a Nexusoknak. A Tegra 4 mellé 2 GB-nyi rendszermemória fog kerülni, a tárhely kapacitása pedig 8 és 16 GB lehet.

Galéria megnyitása

Ha pedig nem lenne elég ennyi közös nevező a gépekben, még a felbontásuk is egészen közel áll egymáshoz. A Nexus 5 egy 1920 x 1080 képpontos 5 colos panellel futhat be, a Nexus 7.7 pedig a nevéből fakadóan 7,7 hüvelykes képátlójú kijelzőt kaphat, aminek a felbontása 1920 x 1200-as (WUXGA) lehet. A kamerák tekintetében a tabletnél csak annyi derült ki, hogy HD egység kerül előre és hátra is. A Nexus mobilban a főkamera 13 megapixelesnek ígérkezik, az előlapra pedig egy 3 Mpixeles kerülhet.

A forrás továbbá arról is beszámolt, hogy várhatóan mind a kettő modell 299 dolláros árcímkével kerülhet a boltokba, bár ebbe minden bizonnyal beleszólása lehet a debütálás előtti piaci viszonyoknak is. A Google ugyanis ennek függvényében szokta meghatározni az agresszív árakat, hiszen a többi gyártóra szeretnének ezzel nyomást gyakorolni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére