Infók és teszt egy mobil Trinity-ről, az A10-4600M-ről

Infók és teszt egy mobil Trinity-ről, az A10-4600M-ről

Ezúttal az AMD A10-4600M típusú, noteszgépekbe szánt Trinity APU egységének teljesítményéről kaphatunk némi képet.

A friss információk alapján az említett újdonság a kereskedelem fő áramába szánt noteszgépekben kap majd helyet. Az A10-4600M  összesen négy darab X86-64-es típusú processzormaggal rendelkezik, amelyek két darab Piledriver modulban foglalnak helyet. A processzormagokhoz 2 x 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótár tartozik. Az új mobil processzor 2,3 GHz-es alap órajelen üzemel, a TurboCore órajel pedig 3 GHz-es értéket képvisel.

A CPU magok mellett egy integrált videó vezérlő is helyet kap a 32 nm-es csíkszélességgel készülő lapkán. A szóban forgó megoldás nem más, mint egy Radeon HD 7660G típusú IGP, amely 384 stream egységet vonultat fel, és 685 MHz-en ketyeg. A lapka a felsoroltakon kívül egy PCI Express 2.0-s vezérlővel, valamint egy kétcsatornás, DDR3-1600 MHz-es memóriatámogatást kínáló beépített memóriavezérlővel is rendelkezik.

A dokumentum, amelyet a koreai piacra szánt a vállalat, sajnos processzorteljesítményről árulkodó adatokat nem tartalmaz (csak a semmitmondó 29%-os többletet, mert ugye miben). Helyettük a gyártó a GPU teljesítményt, azon belül is a Dual Graphics teljesítményt emeli ki, amelynek köszönhetően a Trinity IGP egy azonos osztályú diszkrét videó vezérlővel együttműködve akár 75%-kal jobb teljesítményt tud felmutatni, mint ha önállóan használnánk. A dián látható eredményt a NordicHardware munkatársai saját eredményeik felhasználásával egy diagramba foglalták, így nagyjából képet kaphatunk arról, hogy mire számíthatunk egy A10-4600M típusú Trinity APU-tól, ha az egy Radeon HD 7670M típusú videokártyával működik együtt. Íme:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward