Infók az ördögi Radeon HD6970-esről

Infók az ördögi Radeon HD6970-esről

A PowerColor „ördögi” Radeon HD6970-es videokártyájáról, amely Devil 13 HD6970 néven kerül majd a boltok polcaira, a hónap elején már érkezett néhány információ. Akkoriban még elég hiányosak voltak az információk, de mostanra minden kiderült.

A 40 nm-es csíkszélességgel készülő Cayman GPU-t alkalmazó videokártya 12 fázisú tápellátással érkezik és a maximális stabilitás érdekében úgynevezett proadlizer kondenzátort is tartalmaz. A halk és hatékony hűtésről egy egyedi, kétslotos felépítéssel és két ventilátorral ellátott hűtő gondoskodik. A GPU-tól négy darab, egyenként 8 milliméteres átmérővel rendelkező hőcső vezeti el a hőt az alumínium lamellákból álló hűtőtömbhöz, ahonnan azt két darab, egyenként 92 milliméteres átmérőjű légkeverő távolítja el. Az egyedi felépítéssel és dizájnnal rendelkező hűtő mellett a nyomtatott áramköri lapon elhelyezett LED-ek próbálják különlegessé tenni a termék megjelenését.

Maga a GPU most is 1536 stream processzort kínál és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. Az alap BIOS alkalmazásával a GPU 880 MHz-en, a memóriachipek pedig 5500 MHz-es effektív órajelen ketyegnek, de ha a hátlapon elhelyezett piros gombot megnyomjuk, aktiválódik az OC BIOS, így a GPU órajele 960 MHz-re, a memóriachipeké pedig 5700 MHz-es effektív értékre ugrik fel.

A videó kimenetek között ezúttal is két DVI, egy HDMI, valamint két mini-DisplayPort csatlakozót találunk. A termék DirectX 11-es, ATI Eyefinity, ATI Stream, HD3D és CrossfireX támogatással egyaránt rendelkezik.

Az egyelőre még csak előrendelésben elérhető újdonságért 428 eurót kérnek el. A termék szállítása – és így az előrendelések teljesítése – november hónap folyamán kezdődhet meg. Az új videokártyához – ahogy az a fenti fotók egyikén is látszik – természetesen jár a korábban már beharangozott szerszámkészlet is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward