Infók az Intel 530-as sorozatú SSD-iről

Az Intel újdonságai a  megszokott formátum mellett helytakarékos SSD kártyák formájában is elérhetőek lesznek.

Infók az Intel 530-as sorozatú SSD-iről

Az Intel 530-as sorozatú SSD meghajtói várhatóan az idei év második negyedévében debütálnak és nem csak 2,5 colos, hanem NGFF formátumban is elérhetőek lesznek. Utóbbiak, azaz az NGFF formátumú példányok azért lesznek fontosak, mert kompakt méretük ellenére meglehetősen gyorsak lesznek, azaz kiválóan passzolnak majd az ultravékony noteszgépekhez, illetve az ultrabookokhoz, ahol a helytakarékosság mellett a jó sebesség is kiemelten fontos.

Az mSATA formátumú SSD kártyák 51 x 30 milliméteres mérettel rendelkeznek, míg az NGFF formátumú megoldások már csak 42 x 22 milliméternyi helyet foglalnak. Az NGFF formátumú kártyák SATA, illetve PCI Express x2-es, vagy PCI Express x4-es csatolófelülettel egyaránt rendelkezhetnek, így nem csak SATA SSD kártyák, hanem akár sávszélesség igényes mini PCIe bővítőkártyák - például 802.11ac típusú, azaz Gigabites WiFi kártyák - is épülhetnek az új formátum köré.

Az NGFF formátumú bővítőkártyák akár hibrid megoldások is lehetnek: a PCB egyik oldalára SSD alegység, a másik oldalára pedig akár PCIe csatolófelületre támaszkodó eszköz is kerülhet. Extra, hogy a formátum használatával SSD szendvics is készíthető, amelynél az egyes SSD alegységek RAID0 tömbbe fűzve várhatják a rájuk bízott feladatokat - hasonló SSD kártya a Lite-On műhelyében már készült.

Az Intel 530-as sorozatú SSD meghajtói tehát nem csak 2,5 colos formátummal, hanem NGFF formátummal is elérhetőek lesznek - utóbbiak között első körben egy 80 GB-os, illetve egy 180 GB-os változattal találkozhatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward