Infók a Radeon HD 7000-es család tagjainak érkezéséről

A Radeon HD 7970-es modell már kapható, mától pedig Radeon HD 7950-es társával is találkozhatnak a vásárlók az üzletek polcain, azaz a Radeon HD 7900-as sorozat már majdnem teljessé vált. Az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán még több Radeon HD 7000-es sorozatú asztali videokártya jelenik majd meg. A legfrissebb információkból most azt is megtudhatjuk, hogy az egyes újdonságok nagyjából mikor válhatnak elérhetővé.

Infók a Radeon HD 7000-es család tagjainak érkezéséről

A Radeon HD 7970-es modell már kapható, mától pedig Radeon HD 7950-es társával is találkozhatnak a vásárlók az üzletek polcain, azaz a Radeon HD 7900-as sorozat már majdnem teljessé vált. Az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán még több Radeon HD 7000-es sorozatú asztali videokártya jelenik meg. A legfrissebb információkból most azt is megtudhatjuk, hogy az egyes újdonságok nagyjából mikor válhatnak elérhetővé.

Egy, az MSI által készített dokumentum szerint a Cape Verde GPU köré épülő Radeon HD 7700-as modellek februárban érkezhetnek, méghozzá az említett hónap 15. napján. A Radeon HD 7770-es és Radeon HD 7750-es modellek után a Radeon HD 7800-as sorozat tagjai is megjelennek, ám rájuk egészen márciusig kell majd várni.

A hírek szerint a Radeon HD 7850-es és Radeon HD 7870-es videokártyák esetében a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória és a GPU között 256-bites adatsín teremt majd kapcsolatot. A Radeon HD 7750-es és Radeon HD 7770-es videokártyáknál ezzel szemben már csak 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória áll majd rendelkezésre, amely 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódhat a GPU-hoz - amennyiben helytállóak a pletykák.

A dokumentum említést tesz a New Zealand kódnévre keresztelt videokártya-szörnyetegről, a két GPU-val ellátott Radeon HD 7990-ről is. Ez a termék két darab, 28 nm-es csíkszélességgel készülő Tahiti GPU-t hordoz magán, amelyek 2 x 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódnak az összesen 6 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. Ez utóbbi újdonság valamikor az idei év második negyedévében jelenhet meg.

Érdekesség, hogy az Nvidia 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Kepler architektúra köré épülő megoldásai az idei év második negyedévének elején mutatkoznak be, ha minden a tervek szerint halad, azaz mozgalmas időszak elé nézünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward