Indul az Apple A13 gyártása, és kamerában erősítenek az iPhone-ok

A Bloomberg az Apple A13-mal és az iPhone-okkal kapcsolatban is megosztott néhány érdekes információt.

Indul az Apple A13 gyártása, és kamerában erősítenek az iPhone-ok

Az Apple idén is előrukkolhat egy új generációs rendszerchippel, ami az Apple A12 és az Apple A12X után már az Apple A13 nevet viselheti. Ez a megoldás a legfrissebb hírek szerint hamarosan már termelésbe kerülhet, de a friss iPhone-ok érkezése előre láthatólag csak szeptemberre várható.

A Bloomberg számolt be arról, hogy az Apple A13 próbagyártása a napokban elkezdődhetett, ezt egy a fejlesztéshez közel álló iparági forrás közölte a lappal. Ezen felül arról is beszámolt még a Bloomberg, hogy a sikeres próbagyártás esetén a vállalat nem fog késlekedni, még a hónap vége előtt beindíthatja az Apple A13 tömegtermelését. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor borítékolhatóan nem lesznek ellátási problémák.

Hivatalosan természetesen még semmit sem lehet tudni az Apple A13-ról, de az már egészen biztos, hogy ezt is a tajvani TSMC fogja előállítani, mint az előző generációs megoldásokat, az Apple A12-t és az Apple A12X-et. A TSMC-nél biztosított a megfelelő gyártástechnológia, ugyanis már nem a szimpla 7 nanométeres csíkszélességgel lehet számolni, hanem a tovább fejlesztett EUV-s eljárással, ami még hatékonyabb üzemelést és jobb helykihasználást tesz lehetővé. Elvileg 17%-kal növekedhet a tranzisztorsűrűség, a fogyasztás pedig azonos teljesítményszint esetén 10 százalékkal redukálódhat. Az Apple saját fejlesztésű rendszerchipjei általában piacvezető teljesítményt képesek biztosítani versenyképes fogyasztás mellett, és az Apple A13 az újításoknak hála az eddiginél minden téren jobb tempót biztosíthat.

Az Apple A13 egyébként néhány pletyka szerint akár fontosabb célt is szolgálhat, mint egyszerűen a következő generációs iPhone-ok és esetlegesen iPadek meghajtása. Egyesek szerint a cupertinói alakulat ezt már úgy tervezheti, hogy alkalmas legyen a jelenleg is használt Intel központi processzorok lecserélésére a következő generációs személyi számítógépek egy részénél. Ez a lapka már egyes források szerint nem kizárólag az iOS operációs rendszer mozgatására lesz optimalizálva. De persze ez még a jövő zenéje, korábban többször is lehetett hasonló híreket hallani, de eddig ezen a fronton nem történt változás.

A Bloomberg az Apple A13 gyártásával kapcsolatos információk mellett arra is kitért, hogy az iPhone XS és XS Max utódja a D43 és a D44 kódnéven fut, az iPhone XR leváltására érkező konstrukció pedig az N104 jelöléssel lett ellátva. Mindegyik modell több kamerát fog kapni az elődjénél, ami azt jelenti, hogy a drágább gépeknél már triplakamerás modullal kell kalkulálni, az „olcsó” iPhone pedig egy duálkamerás egységet vonultathat fel. Az Apple bevetésre küldhet már egy ultraszéles-látószögű optikával szerelt kamerát is, melynek köszönhetően nagyobb lesz a termékek zoomátfogása.

Galéria megnyitása

A lap továbbá még arra is kitért, hogy az „iPhone XI” esetében állítólag már egy 0,5 milliméterrel, vastagabb felépítésű konstrukcióról lehet majd szó. Valószínűleg a jobb kamerarendszerek bevetése miatt hízhatnak a friss okostelefonok. És ugyanezt a hírt már korábban a japán Macotakara is megszellőztette, szóval megalapozott lehet a Bloomberg értesülése. Végül arról is beszámolt még a lap, hogy az AirPods fülhallgatót tudják majd tölteni az okostelefonok, vagyis a vezeték nélküli töltés kétirányúan működhet, mint például egyebek mellett a Huawei Mate 20 Prónál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap