Indilinx Everest SSD vezérlő a OCZ-től

Az OCZ Technology lerántotta a leplet legfrissebb SSD vezérlőjéről, amely az Indilinx Everest nevet viseli. A friss megoldás rendkívül vonzó tulajdonságokat kínál, így a vele felszerelt, hamarosan megjelenő SSD meghajtók igen ütőképesek lehetnek.

Indilinx Everest SSD vezérlő a OCZ-től

Az OCZ Technology lerántotta a leplet legfrissebb SSD vezérlőjéről, amely az Indilinx Everest nevet viseli. A friss megoldás rendkívül vonzó tulajdonságokat kínál, így a vele felszerelt, hamarosan megjelenő SSD meghajtók igen ütőképesek lehetnek.

Az Indilinx Everest egy kétmagos ARM processzorra támaszkodik és 400 MHz-es DDR3-as gyosítótár alkalmazására ad lehetőséget, maximum 512 MB-nyi méretben. A friss vezérlő nem csak az MLC (Multi-Level Cell), hanem következő generációs, a cellánként három bit tárolására képes TLC (Triple-Level Cell) típusú NAND Flash memóriachipek kezelésére is képes. A vezérlő használatával a 1x csíkszélességgel készülő NAND FLash chipek alkalmazására is van lehetőség, legyen szó cellánként 1, 2 vagy akár 3 bitnyi adatot tároló megoldásokról.

A gyártó állítása szerint az Everest vezérlő és az Indilinx Ndurance technológia jóvoltából a partnerek egyszerűen, az átállással kapcsolatos költségek jelentős részét megspórolva térhetnek majd át a régi megoldásokról az új technológiára (MLC->TLC). Az Indilinx Everest a piac egyetlen olyan SSD vezérlője, amely 200 MT/s  (mega transfer per másodperc) sebességet kínál, ugyanis az átlag vezérlők csak maximum 166 MT/s sebesség biztosítására képesek. A vezérlő innovatív, nyolccsatornás felépítése jó teljesítményt garantál, a különböző technológiák pedig adatvédelmet, hirtelen áramszünettel szembeni védelmet és a kategória legmegbízhatóbb működését, illetve legjobb adatintegritását kínálják. A vezérlő magas folyamatos írási- és olvasási sebességek elérését teszi lehetővé - akár 500 MB/s-os tempóit -, de ezzel együtt kisebb fájlok írásakor is jó teljesítményt kínál, hála a következő generációs Page Mapping technológiának.

A fejlesztések a boot időt is pozitív irányban befolyásolják. A boot időt csökkentő algoritmusok megfelelő konfigurálásával akár 50%-kal jobb boot idők elérésére is van lehetőség, legalábbis a jelenleg forgalomban lévő SSD vezérlőkkel szerelt SSD meghajtókhoz képest. Ezáltal a felhasználók sokkal hamarabb hozzáférnek rendszerükhöz, alkalmazásaik sokkal rugalmasabban, reszponzívabban üzemelnek.

A TRIM és NCQ támogatást is kínáló újdonság SATA 1,5 Gbps-os, SATA 3 Gbps-os és SATA 6 Gbps-os támogatással rendelkezik, de emellett dinamikus és statikus wear-leveling (elhasználódás-kiegyenlítés) támogatással és a háttérben működő hulladékgyűjtő szolgáltatással is a felhasználók rendelkezésére áll. A repertoárban természetesen a SMART támogatás is helyet kapott, de ez már nem számít különlegességnek.

Az Indilinx Everest SSD vezérlővel felvértezett SSD meghajtók maximum 1 TB-os adattároló kapacitást kínálhatnak. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward