indiePon - Óriások hátán az örök télben a Praey for the Godsban

Rátok vár még például egy remek indie játékcsomag PlayStationre, Fönícia a Civilization VI-ban, egy steampunk vulkános túlélősdi, és a Tower of Time friss kihívásai is.

indiePon - Óriások hátán az örök télben a Praey for the Godsban

Indul a Praey for the Gods korai hozzáférése

A Shadow of the Colossus, a Bloodborne, és a Dark Souls által ihletett akció-kaland-RPG megjelenését a 2016-os kickstarteres gyűjtéskor még 2017 végére tervezte a fejlesztő No Matter Studios, de ez láthatólag nem jött össze.

A korai hozzáférés viszont holnap, azaz január 31-én indul a Steamen, kaptunk is hozzá egy nagyon látványos előzetest. A játék jégbe fagyott, nyílt világát hatalmas lények népesítik be, akikre fel is kapaszkodhatunk, hogy kideríthessük, miért van olyan átkozottul hideg és állandó tél. A nyomokat rejtélyes festményekből olvashatjuk ki.

A két éves zárt alfa- és bétatesztek után a stúdió további tartalmakat szeretne beépíteni, illetve az optimalizációt és finomhangolást tűzték ki feladatként a 6-12 hónaposra tervezett korai hozzáférés során.

Indie játékok PlayStationre a Humble-tól

A Humble Indie PlayStation Bundle 2019 néhány finomsággal vár minket.

Kevesebb, mint egy euróért a Grim Fandango Remastered, a The Bard’s Tale, és az InnerSpace lehet a miénk. A második polcon, jelenleg kilenc euró alatt a Layers of Fear, a Wasteland 2: Director’s Cut, a The Talos Principle, és a Broken Age zsákolható be. A 14-15 eurós harmadik szint a Killing Floor 2-t és a Shadow Warrior 2-t tartalmazza.

Bármelyik cím remek szórakozást nyújthat, ha lenne konzolom, biztosan nem hagynám ki a csomagot. Az ajánlat február 12-én este nyolc óráig érhető el.

Fönícia a Civilization VI-ban

A Gathering Storm kiegészítő újabb friss szereplői kaptak saját videót: ezúttal a föníciaiak mutatkoznak be.

Az ország vezetője Dido, akinek az óceánok meghódítása a specialitása, de bónuszként a fővárost is képes mozgatni a Founder of Carthage képesség segítségével. A mediterrán kolóniák elősegítik az írás kifejlesztését, a telepesek messzebbre látnak, ha hajóra rakjuk őket, például az ország különleges egységére, a galleont lecserélő biremára.

A Civilization VI: Gathering Storm február 14-én jelenik meg, új lehetőségeit szintén egy előzetesben ismertetik.

Elérhető az Epic Store-ban a Genesis Alpha One

Új trailert is kaptunk ez alkalomból, mely röviden bemutatja a hajóépítős-űrfelfedezős roguelike menedzsment-FPS lehetőségeit.

Feladatunk egy kutatóhajó működtetése lesz, miközben új otthont keresünk az emberiség számára. Bolygókon szállunk le, bányászunk, idegen lényekkel találkozunk és kísérletezünk rajtuk. A fejlesztő Radiation Blue nyilvánvalóan nem úszott a pénzben a munka során, de próbálták a legtöbbet kihozni az erőforrásokból, a hajóépítés kezelőfelülete például kifejezetten hangulatos a minimalista látvány ellenére.

A Genesis Alpha One harminc euróba kerül az Epic Store-ban, a Steamre jövő januárban érkezik.

Megjelent a PC Building Simulator

A számítógép-építéssel anyagi kockázat nélkül való kísérletezgetést lehetővé tévő játék friss előzetese fémjelzi a jeles alkalmat.

Ami újdonság az 1.0-s verzióban, az a most érkezett hivatalos partnerek termékskálája, például az Nvidia grafikus kártyái, vagy a Thermaltake, illetve a Deepcool és a GamerStorm házai és hűtési megoldásai. Ahogy a patch notesból kiderül, rengeteg hibajavítás, a kezelőfelület átdolgozása, az achievementek beépítése, és sok minden más is az éles változat része.

A PC Building Simulator február 5-ig tíz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

Új játékmódok a Tower of Time-ban

Az Event Horizon izometrikus nézetű, csapatalapú RPG-jéről, melynek csatáit a körökre osztott stratégiákra emlékeztető stílus jellemzi, 2017 júliusában írtunk először. Az éles verzió tavaly áprilisban jelent meg.

A legfrissebb update két új játékmódot hozott: az egyik olyan labirintusfelfedezősdi, ahol a történetnek nincs túl nagy szerepe, inkább az akción van a hangsúly, a másik pedig egy kőkemény permadeath kihívás. Mindkettőhöz ranglisták tartoznak.

Az RPGlight főleg a Darkest Dungeonre hasonlít, szabadon optimalizálhatjuk csapatainkat, minden szereplő és fejlesztés elérhető, a városi épületek is készen vannak. A cél az, hogy a lehető leghatékonyabban eljussunk a dungeon mélyére – a kevesebb harc több pontot jelent.

A Permadeath pontosan azt kínálja, amit a név sugall: ha egy csapattag meghal, és nem szedjük fel azonnal, akkor végleg elveszítjük. Van hozzá egy új nehézségi fokozat is, a Blood, mely könnyedén indul, és fokozatosan válik egyre erősebbé.

A Tower of Time jelenleg féláron kapható a Steamen és a GOG-on.

Steampunk és tűzhányók a Volcanoidsban

A belső nézetes steampunk túlélőjátékban egy vulkanikus szigeten kell életben maradnunk a lávakitörések és mechanikus ellenfelek között. Cuki steampunk otthont építhetünk, ami egyben gyártósorként is funkcionál, és páncélos mozgó bázissá is változhat.

Sajnos nem lehet szabadon kódorogni vele, de ha megadunk neki egy úticélt, akkor összecsomagolja magát, lemegy a föld alá, és a robotpilóta odavisz.

A Volcanoids korai hozzáférése a Steamen érhető el, a fejlesztések között multiplayer lehetőségek és PvP is várható. A tervezett roadmapet itt találjátok.

Törölték az égi hajós kalandot

A 20,000 Leagues Above the Cloudsnak hivatalosan is vége, jelentette be a fejlesztő That Brain.

Ahogy írták, az elmúlt években több kiadónak is megmutatták a projektet, de nem sikerült anyagi forrásokat szerezniük a folytatáshoz. A csapat nagy része már távozott, de ajándékba adták nekünk a 2015-ös ComicCon-on bemutatott demót (kontroller szükséges hozzá).

A munka 2011-ben kezdődött, kezdetben csak gyakorlásnak szánták a kezdő stúdió számára, de aztán nagyobbá nőtt, bár sajnos épp emiatt nem feküdt igazán a kiadóknak, „túl nagy volt ahhoz, hogy kicsi legyen, és túl kicsi ahhoz, hogy nagy legyen”. Jó ideje semmi sem történt a játékkal, így nem volt meglepő a mostani döntés.

Visszatért a Guardians of Ember

A hack-and-slash MMO-t tavaly rúgta ki a Valve a Steamről, mert szerintük a kiadó Insel Games manipulálta a véleményeket, főleg azzal, hogy az alkalmazottaival megvásároltatta a játékot, és pozitív kritikákat kellett írniuk (vagy megmagyarázniuk a vezérigazgatónak, miért nem hajlandóak erre).

A projekt most új kiadót kapott: a Gameforge vette a szárnyai alá, és free-to-play címként szeretnék megjelentetni. Átdolgozzák a játékmenetet, a küldetéseket, a karaktereket és a kezelőfelületet, sőt, még a zárt bétára is jelentkezhetünk.

A Guardians of Ember megjelenési dátuma nem ismert, és az sem tisztázott egyelőre, hogy visszatér-e majd a Steamre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap