Indiában is gyártani kezd a Huawei

Hamarosan megjelenhet a boltok polcain a "Made in India" felirattal ellátott Honor modell.

Indiában is gyártani kezd a Huawei

A Huawei nagyra törő tervekkel várja a következő éveket, és ennek megfelelően folyamatosan terjeszkedik. A kínai alakulat most arról számolt be, hogy egy új területen is gyártani kezdenek, mégpedig Indiában.

Ázsia (és lényegében a világ) második legnagyobb népességű országa rettentően gyors tempóban fejlődik, és most még nagyon gazdaságosan lehet ott előállítani a különböző termékeket, szemben Kínával, ami az elmúlt években bőven kinőtte az olcsóságát. Több jelentős vállalat is India felé vette az irányt, persze lehetne itt említeni mások mellett akár még Brazíliát is, de a lényeg az, hogy már a kínai vállalatok is előszeretettel viszik külföldre az előállítást. A Huawei nem önállóan kezd bele az Indiai fejlesztésekbe, hanem a Flextronics International partnereként. A vállalat a Flex Chennai régióban található gyáregységet veszi majd igénybe a jövőben készülő okostelefonok – és talán egyéb termékek – gyártása során.

Nem késlekedik a Huawei, méghozzá olyannyira nem, hogy már a következő hónap első felében megkezdődik a vállalat első készülékének indiai előállítása. Arra nem derült fény, hogy pontosan melyik az a mobil, amit Indiában gyártat majd a Huawei, de annyi azért kiderült a szerkezettel kapcsolatban, hogy egy, a Honor almárka alatt születő modellről van szó. A tervek szerint hárommilliós kapacitással számol 2017-ben a Huawei, ami azért nem egy grandiózus vállalkozás azt figyelembe véve, hogy tavaly már több mint 100 millió okostelefonon adott túl a vállalat, és ez idén könnyen elérheti a 130 milliós példányszámot is. Az első „Made in India” mobilok még októberben a boltokba kerülhetnek, nem csak a gyártás veszi ekkor kezdetét.

Az indiai gyártás nemcsak azért fontos, mert költséghatékony, hanem azért is, mert ezáltal aktívabban jelen tud lenni az országban a Huawei, és ez a piac még óriási potenciált rejt magában. Indiában négyzetesen nő az okostelefont vásárló emberek száma, sokkal jobban, mint világviszonylatban tekintve, és itt a felhasználók nem igazán a nagy márkákat preferálják elsősorban, hanem a megfizethető, de persze jól használható készülékeket forgalmazó hazai vállalatokat. Indiában az Apple például szinte teljesen elhanyagolható szereplőnek számít, jól mutatja ezt az, hogy a második negyedév során mindössze 800 ezer iPhone-t adott el ebben az országban. (Pedig az Apple mindent megtenne a jobb szereplésért, már használt, illetve refurbished, vagyis gyári állapotára visszaállított masinákat is szeretett volna árusít Indiában, de az állam elutasította ezt a lehetőséget.) A Reliance Jio, az Intex és a Micromax viszont ott van a toplistákon minden negyedéven a Lenovo és a Samsung mellett.

A Huawei egyértelműen rá szeretne utazni az itteni piacra. Folyamatosan erősíti a jelenlétét az egész országban, több mint 200 kisebb és 30 kiemelt központot hoz létre, továbbá 350-et meghaladó értékesítő partnerrel egyeztet, melyek révén India-szerte több mint ötezer helyen forgalmaznák a gyártó különböző modelljeit még 2016 vége előtt. Szóval a Huawei most tényleg fokozatot vált, és vélhetően arra készül, hogy legalább olyan népszerűvé válik a következő hónapokban, években, mint a fent említett Reliance Jio vagy az Intex.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward