Íme az Xperia Z2 mágneses dokkolója

A Sony új csúcsmobiljának első kiegészítője egy állvány, ami megfelelő szögben tartja a telefont némi filmezéshez, amíg az töltődik.

Íme az Xperia Z2 mágneses dokkolója

A Sony több gyári tervezésű kiegészítőt is árulni fog az új felsőkategóriás készülékéhez, ezek közül az első, ami kereskedelmi forgalomba kerül, egy mágneses dokkoló. Sajnos a Mobile World Congressen bemutatott Xperia Z2 nem kapott Qi szabványnak megfelelő vezeték nélküli töltőegységet, így ebben az esetben a mágnesességnek nem olyan rögzítési szerepe van, mint a Nexus 5 és a Nexus 7-nél látott kiviteleknek.

Itt a pontos illesztést hivatott garantálni ez a megoldás, de persze azért a biztonság sem utolsó szempont, ugyanis nagyon alacsony profilú vájatban ül az okostelefon a dokkolást követően, az állvány pedig méretre van szabva. Ez utóbbi persze nem minden esetben előnyös, elég csak arra gondolni, hogy a Sony már az Xperia Z1 mellé is gyártott ilyen állványt, ám a kompatibilitás mégsem megoldott. Annak tehát, aki jelenleg egy Xperia Z1 büszke tulajdonosa, és volt ilyen tartója, sajnos ezt is le kell cserélni, amennyiben az új Xperia Z2-re vált, holott nem túl nagy változás történt a kettő között a külső tekintetében. Az előző kiegészítő Sony DK31 néven került a boltok polcaira, míg a frissített, és megfelelően átszabott változat már a DK36 azonosítót viseli magán.

A japán mérnökök a kivitelezés során odafigyeltek arra, hogy a dokkolást követően is használható maradjon az okostelefon. Ennek megfelelően a kijelzőt a sín csak egy nagyon vékony sávban takarja el, így kis híján a teljes, 5 hüvelykes képátlójú felület zavartalanul látható majd. Megfelelő dőlésszöget is kapott a behelyezett gépezet, így tökéletesen áll a multimédiás tartalmak „fogyasztáshoz”. A Sony DK36 kínál gyorstöltési lehetőséget is, amelyet korlátoztak a tervezők 1500 mAh-s kapacitásban. Ez azt jelenti, hogy a dokkoló a beépített, 3200 mAh-s lítium-ion akkumulátort nagyjából 45-50 százalékos töltöttségi szintre lesz képes feltornázni gyorsan. A gyári adatokból kiindulva ezzel a manőverrel 7-8 órányi beszélgetési időre lehet felkészíteni az Xperia Z2-t nagyon rövid idő alatt. Az eszköz nem túl nagy, és a kábele is eltávolítható, így könnyen lehet hordozni. A térfogata 60 x 46 x 16 milliméteres és 25 grammot nyom.

Érdekesség, hogy az Xperia Z2 forgalmazása csak később, valamikor áprilisban kezdődik majd (pontos dátum még nincs), ellenben a fent bemutatásra került hivatalos, gyári kiegészítőt már meg lehet hozzá rendelni. Az angliai Clove webáruház oldalán 35 fontos fogyasztói ár kíséretében bukkant fel - az ajánlott ára egyébként ennél jóval kevesebb, mindössze 25 font. A csomag részét képezi két adapter is, így akkor is használható lesz a DK36 dokkoló, ha éppen védőtokban van a mobiltelefon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward