Íme az Intel első negyedéves pénzügyi eredményei

Az Intel eredményei kedvezőek, igaz, megfigyelhetőek rajtuk a szezonális hatások is. Az adatokkal a jelek szerint elégedett a piac, ugyanis bejelentésük után emelkedett az Intel részvényeinek árfolyama.

Íme az Intel első negyedéves pénzügyi eredményei

Megérkezett az Intel legfrissebb pénzügyi jelentése, amely arról rántja le a leplet, hogyan teljesítette a nagyvállalat az idei év első negyedévét. Az adatok alapján március végéig 12,8 milliárd dolláros teljes árbevételre sikerült szert tenni, amelyből az üzemi nyereség 2,5 milliárd dollárt, a profit pedig 1,9 milliárd dollárt tett ki. A részvényenkénti bevétel 38 centet – ez 1 centtel jobb eredmény, mint amit az elemzők vártak. Az előző, azaz a 2013-as év negyedik negyedévéhez képest a teljes árbevétel 8 százalékkal, a bruttó árrés pedig 2,3 százalékkal esett – utóbbi értéke 62%-ról 59,7%-ra csökkent. A profit 26%-kal, a részvényenkénti bevétel pedig 25%-kal lett alacsonyabb. Ezek az eredmények a szezonális hatásokkal magyarázhatóak: az év első negyedéve a nagy ünnepi bevásárlási lázat követően rendszerint jóval alacsonyabb vásárlói aktivitással szokott telni, ami a vállalatok árbevételeiben, illetve pénzügyi teljesítményében is alaposan meglátszik.

Az Intel elnök-vezérigazgatója szerint az adatközpontok szegmensében erős növekedés mutatkozott, de a PC szegmensben is biztató, növekedésre utaló jelek láthatóak. A vállalat az első negyedév folyamán 5 millió, kifejezetten táblákba szánt processzort szállított le, ami komoly teljesítmény, igaz, az idei évre kitűzött 40 milliós szám eléréséhez még sokat kell dolgozni.

A jelenlegi, azaz a második negyedév folyamán 13 milliárd dolláros (+/- 500 millió dollár) teljes árbevételre számítanak a cég pénzügyi szakemberei.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward