Íme, az ASUS Trinity-hez szánt alaplapjai

Az ASUS kínálatában nem kevesebb, mint kilencféle Socket FM2-es alaplap közül válogathatnak az érdeklődők.

Íme, az ASUS Trinity-hez szánt alaplapjai

A Trinity APU egységekről szóló tesztek már napvilágot láttak, sőt, maguk a Trinity APU-k is elérhetőek kereskedelmi forgalomban, így bárki megvásárolhatja őket. Az új központi egységek mellé természetesen már a Socket FM2-es alaplapok is megérkeztek, amelyek közül az alábbiakban fogunk csemegézni.

Első körben az ASUS alaplap kínálatát vesszük szemügyre, amelyben A55-ös és A85X FCH köré épülő példányok egyaránt szép számmal vannak.

Az A55-ös FCH-ra alapozó, kedvező árcédulával érkező, de szerényebb felszereltséget kínáló modellek között összesen ötöt találunk, amelyek pontos tulajdonságairól az alábbi táblázat ad képet:

Az új alaplapok közül az ATX formátummal érkező F2A55-ös modell kifejezetten azoknak készült, akik nem akarják kiaknázni a Trinity APU egységek beépített videó vezérlőjében rejlő lehetőségeket, így ezen az alaplapon egyetlen videó kimenet sincs. Cserébe kapunk CrossfireX támogatást, igaz, csak x16+x4 formába.

Az F2A55-ös modellen kívül további négy friss alaplap is jelen van a kínálatban, ám azok már micro-ATX formátummal rendelkeznek. Az alaplapok felszereltség és tápellátás tekintetében egyaránt különböznek, de egy dolog közös bennük: mindannyian a gyártó minőségi,DiGi+ VRM típusú digitális tápellátására támaszkodnak.

Az új alaplapok EPU és TurboV támogatással egyaránt rendelkeznek, BIOS-ból pedig egérrel is vezérelhető, UEFI alapút használnak, ami nem csak tetszetős, de kezelni is könnyű. Az A55 FCH köré épülő újdonságok Windows 8 Ready minősítéssel is rendelkeznek.

Az A55-ös FCH-ra alapozó megoldások mellett természetesen A85X alapú termékek is vannak az ASUS kínálatában, méghozzá nem kevesebb, mint négy. Ezekről az újdonságokról egy korábbi hírünk keretén belül már beszámoltunk, ám annak érdekében, hogy teljes legyen a Socket FM2-es alaplap kínálatot bemutató hír, következzen korábbi hírünk tartalma.

A négy friss alaplap az AMD legfejlettebb, A85X típusú Fusion Controller Hub-ja köré épül, azaz felszereltségükre nem lehet panasz. Mind a négy alaplapnál digitális tápellátást alkalmaztak a vállalat mérnökei, így a rendszer stabil, energiahatékony működése garantált.

A deszkák szolgáltatások és felszereltség tekintetében eltérnek egymástól, így pontos tulajdonságaikat ezúttal is táblázatba foglaltuk a könnyebb áttekinthetőség érdekében. Íme:

A négy új alaplap közül csak a F2A85-V PRO modell érkezik ATX formátummal, a másik három termék micro-ATX formátum köré épül.

Különlegesség, hogy az alaplapok mindegyikéhez jár az USB BIOS Flashback szolgáltatás, amely egy rendkívül hatékony kényelmi funkció. BIOS frissítése esetén csak annyit kell tennünk, hogy az adott USB-s adattároló gyökérkönyvtárába kicsomagoljuk a BIOS fájlt, majd az USB-s eszköz csatlakoztatása után megnyomjuk az alaplapon a dedikált USB BIOS Flashback gombot és a BIOS frissítés folyamata már el is indul. A funkció akkor is működik, ha a rendszerben éppen nincs se központi egység, se rendszermemória.

A négy újdonság közül az egyik alaplapon, az F2A85-V Pro modellen a DirectKey funkcióban rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak: a dedikált Direct Key gomb megnyomása után a rendszer automatikusan a BIOS-ba repít minket, így nincs szükség a „Del” gomb folyamatos nyomkodására.

Az új alaplapokhoz a Remote GO! szolgáltatás is jár, amellyel könnyedén streamelhetünk különböző tartalmakat asztali számítógépünkről DLNA támogatással ellátott eszközeinkre. A PC és a mobil eszközök között a különböző tartalmak továbbítására is van lehetőség, így igazán hasznos szolgáltatásról van szó.

Az ASUS friss alaplapjaival már az üzletek polcain is találkozhatnak az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward