Íme a világ legkönnyebb és legvékonyabb 4 TB-os külső HDD-i

Az új, meglehetősen kompakt külső adattárolók elsőként kínálnak 4 TB-os adattároló kapacitást egyetlen 2,5 hüvelykes merevlemez alkalmazásával.

Íme a világ legkönnyebb és legvékonyabb 4 TB-os külső HDD-i

A Seagate divíziójaként működő Samsung HDD két új mobil külső merevlemezzel rukkolt elő, amelyek legnagyobb különlegessége, hogy a világon elsőként kínálnak 4 TB-os külső adattároló kapacitást egyetlen 2,5 hüvelykes merevlemezzel ellátott megoldás formájában.

M3 Portable

A 4 TB-os külső adattárolók kétféle kivitelben érkeznek – köztük csak és kizárólag dizájn tekintetében van különbség, teljesítmény terén nincs. Az M3 Portable kiadás matt felületű, mintás műanyagházat kap, míg a P3 Portable már fényes, sima felülettel érkezik, ami dizájn és textúra tekintetében sokkal inkább hasonlít a fémházakra.

A 2,5 hüvelykes 4 TB-os merevlemez alkalmazásának köszönhetően az újdonságok meglehetősen kompaktak: szélességük 82 milliméter, hosszuk 118,2 milliméter, vastagságuk pedig mindössze 19,85 milliméter. A 236 grammos meghajtók USB 3.0-s csatolófelületen keresztül szerzik be a működésükhöz szükséges áramot, plusz az adatátvitelt is ugyanazon a kábelen keresztül oldják meg.

P3 Portable

Az elegáns, hatalmas adattároló kapacitást kínáló külső merevlemezek mellé két hasznos szoftvert is mellékel a gyártó: az egyik az automatikus adatmentésre használható AutoBackup, a másik pedig az adattitkosításra való SecretZone. Ezeken felül Secure Drive szolgáltatás is lapul a kínálatban, ami megnyugtató adatbiztonságról gondoskodik.

A két új merevlemez még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban. Az egyelőre nem derült ki, hogy a 4 TB-os P3-as és M3-as modellek pontosan mennyibe kerülnek majd, de az már biztos, hogy három év garanciával érkeznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward