Íme a világ legkisebb mobiltelefonja

A Phone Strap 2 éppen arra gyúr, amire manapság a készülékek legkevésbé, a méretre. A rekorder térfogata kevesebb mint 24 cm3.

Íme a világ legkisebb mobiltelefonja

Az egyre nagyobb méretű okostelefonok között egy kis felüdülést jelent, hogy a legkisebb mobilok trónján is új szereplőt üdvözölhetünk. A Phone Strap 2 WX06A japán mérnökök keze munkáját dícséri, és ennek megfelelően a szigetországban kerül kereskedelmi forgalomba elsőként.

A Willcom szolgáltató által felkarolt apróság amellett, hogy nagyon kicsi, igazán színes egyéniség is, mivel az egyszerű fekete mellett fehér és rózsaszín árnyalatban is megvásárolható lesz. A mindössze 70 x 32 x 10,7 milliméteres eszköznél ugyan már vannak vékonyabb okostelefonok, de azoknak a felülete többszöröse a Phone Strap 2-ének. Az apró házhoz persze pehelysúly is társul, a mérlegre állítva 32 grammig siklik a mutató, ami töredéke a legtöbb társáénak.

A méretnek viszont rekord ide vagy oda, meg vannak a hátrányai is. Az akkumulátor kapacitását ugyan pontosan nem árulták el, de a beszélgetési ideje csak 2 óra a telefonnak, ami magáért beszél. Ez kevesebb, mint a legéhesebb okostelefonoknál látott érték. Ráadásul a legtöbb ember számára már olyan kicsik a kezelőszervek, hogy az bizony a használhatóság rovására megy.

A Phone Strap 2 képességeinek listája kimerül abban, amire egy featurephone képes lehet. Az egyetlen colos színes kijelzőn az e-mailek olvasása az egyedüli dolog, amit extraként kiemelhetnénk. A japán gyártó mindössze 12 ezer darabos készletet kíván értékesíteni, de valószínűleg a kereslet sem lesz túl nagy a rekorder iránt. Az ő ideje már lejárt évekkel ezelőtt, hiába a "világ legkisebbje" cím.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward