Íme a világ leggyorsabb SD memóriakártyái

Az EXCERIA és EXCERIA Pro sorozat tagjai 120 MB/s-os, illetve 240 MB/s-os maximális írási tempót kínálnak, maximális olvasási sebességük pedig 260 MB/s-os értéket képvisel.

Íme a világ leggyorsabb SD memóriakártyái

A Toshiba új SD memóriakártyák piacra dobására készül, amelyek szédítően magas írási tempót kínálnak

Az EXCERIA és EXCERIA Pro sorozatot erősítő memóriakártyák különlegessége, hogy már a legújabb, UHS-II-es típusú sebességosztály követelményeinek is megfelelnek, így elképesztően komoly adatátviteli sebességeket kínálnak. Már az EXCERIA modellek is elismerésre méltó, 120 MB/s-os maximális írási tempó biztosítására képesek, de az EXCERIA Pro sorozat tagjai még erre is rátesznek egy hatalmas lapáttal, ugyanis ezek a memóriakártyák már 240 MB/s-os maximális írási sebességet kínálnak. A maximális olvasási sebesség mindkét család tagjainál 260 MB/s-os értéket képvisel, ami mai szemmel nézve félelmetesen magas érték, legalábbis az SD memóriakártyák szegmensében. Az új memóriakártyák hatalmas adatátviteli sebességük miatt kiválóan alkalmasak lehetnek profi és amatőr fotós célokra, hiszen segítségükkel gond nélkül lehet nagyfelbontású sorozatfotókat készíteni - csak legyen olyan digitális fényképezőgépünk, amivel ezek a képességek kihasználhatóak.

Az EXCERIA és EXCERIA Pro sorozat tagjai elsőként alkalmazzák a vállalat legfrissebb, UHS-II-es megfelelőséggel rendelkező vezérlőjét, amely tökéletesen megfelel az SD Memory Card Standard Ver. 4.10 által meghatározott előírásoknak. Az új memóriakártyák nagy jelentőséggel bírnak, hiszen a felhasználók régóta tapasztalják a digitális fényképezőgépek piacán tapasztalható képminőség és felbontás javulást, ám a memóriakártyák esetében eddig egetverően komoly gyorsulás nem mutatkozott. A változás időközben szerencsére ezen a téren is elindult, és a jövőben tovább folytatódik majd, hiszen a 4K2K videók rögzítésére alkalmas eszközök megjelenésére már nem kell sokat várni. A 4K2K videó rögzítésére képes eszközök elterjedésével még nagyobb igény mutatkozik majd az olyan nagy adatátviteli sebességeket kínáló memóriakártyák iránt, mint amilyenek a Toshiba EXCERIA és EXCERIA Pro sorozatú megoldásai.

Az új memóriakártyák 16 GB-os és 32 GB-os kiadásai kompatibilisek azokkal az SDHC memóriakártya-olvasókkal, amelyek az SD memóriakártya-szabvány 2.0-s kiadására támaszkodnak.

Az EXCERIA Pro modellek idén októberben, EXCERIA sorozatú társaik pedig idén novemberben jelennek meg kereskedelmi forgalomban, méghozzá elsőként Japánban. Az új memóriakártyák még nem rendelkeznek végleges ajánlott végfelhasználói árral, de ez aligha meglepő, hiszen megjelenésükig még sok idő van hátra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward