Íme a legújabb iPod-vírus

Most a Kaspersky Lab rábukkant arra, amit ők az első olyan vírusnak neveznek, amely kifejezetten iPodok „megfertőzésére” irányul.

Íme a legújabb iPod-vírus

Először is telepítsék csak fel a Linuxot... Nos, hát valakinek végül is muszáj volt megtennie, és most a Kaspersky Lab rá is bukkant arra, amit ők az első olyan vírusnak neveznek, amely kifejezetten iPodok „megfertőzésére” irányul.

A Podloso néven elhíresült program sokkal inkább egy proof-of-concept (azaz kísérleti) kód, semmint egy olyan program, amelyet gonosz szándékkal alkotott meg valaki. Inkább egy felelőtlen magatartás eredménye, amely ugyanakkor képes kárt okozni ezekben az ikonikus kütyükben, amelyek az elmúlt években gombamód szaporodtak el, és átütő erejű sikert értek el az elektronikus szerkezetek fogyasztóinak széles táborában.

Nos igen, tehát akkor ki is az a csodabogár, aki képes volna arra, hogy akarata ellenére felvigye a fent említett vírust saját számítógépére? Ez olyan ember, aki először feltelepíti a gépére a Linux-ot, majd utána manuálisan telepíti hozzá a vírust is. Nincs semmiféle rossz szándékú teher, és az embernek még arra sincs igazán alkalma és módja, hogy terjeszteni tudná Ha már egyszer felkerült a gépre, akkor az ember ezt az üzenetet kapja: „Önt az Oslo, az első iPodLinux vírus fertőzte meg".

Ezzel csak azt bizonyítják a vírus alkotói, hogy ha a zenelejátszók fejlesztői túl bonyolult szerkezeteket gyártanak, akkor számítani kell rá, hogy azok és ez által a felhasználóik egyre sebezhetőbbekké válnak. Persze az is elképzelhető, hogy csak a hírnévért tették, amit tettek. Vagy, mert meg tehették. Vagy valami ilyesmi.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward