Ilyen újításokkal jön a Samsung mobilokra a One UI 3

Az Android 11 és a One UI frissítés sok újdonsággal szolgál majd a vásárlók számára.

Ilyen újításokkal jön a Samsung mobilokra a One UI 3

A Samsung már egyre közelebb jár ahhoz, hogy a One UI harmadik főverziója bevetésre készen álljon. Gőzerővel folyik a tesztelése ennek a grafikus felhasználói felületnek az Android 10 operációs rendszer alapján.

Elsőként a Galaxy S20 okostelefonok esetében lehet számítani az Android 11 és a One UI 3 frissítés érkezésére. Ezekre a készülékekre már néhány szerencsés telepíthette is a béta verzióját az új szoftvereknek például az Egyesült Államokban és Németországban. Ezeket követően a Galaxy Note20 sorozat kerül majd terítékre, ezt is biztosan lehet már tudni, arról viszont még nincs hír, hogy tovább hogyan fog indulni a Samsung. A hajtogatható mobilokra például valószínűleg hosszabb idő lesz a fejlesztés, mert ott több speciális fejlesztés is akad.

A tervek szerint a Samsung novemberben elindítja majd a végleges frissítés terjesztését, szóval még ebben a hónapban számítani lehet olyan Galaxy mobilokra, amik Android 11 operációs rendszerre és One UI 3 grafikus felhasználói felületre váltanak.

Galéria megnyitása

A Samsung egy ideje már azon van, hogy a saját felületét úgy fejlessze, hogy az közben nagyon jól idomul az Androidhoz. Következő körben a Quick Panel át lesz tervezve úgy, hogy már passzoljon az Android 11 esetében bevezetésre kerülő multimédiás kezelő egységekhez. Mire kell itt gondolni? Egyszerűbben lehet majd a kapcsolódó eszközök között, például hangszórók között váltani. De a lejátszás kezelése is kézenfekvőbben fog történni.

Galéria megnyitása

A dinamikus lezárt képernyő is továbbfejlődik, itt már a korábbinál több kategóriában lesznek felsorolva elemek; kétszer akkora választékra kell számítani, mint ami korábban volt. Nem kell már ilyenekért az interneten keresgélni, mindenki megtalálhatja majd a számára ideális grafikát a 10 kategóriában.

Jön az új Multi-Active Window megoldás, aminél már három aktív részre lehet felosztani a képernyőt. Ezt a fejlesztés már a Galaxy Z Fold2 esetében bemutatta a Samsung, de a frissítés révén több eszközön elérhető lesz. Részesül majd ebből a Galaxy Tab S7 széria és a Galaxy Fold is, de a táblagépek körében idővel még több modellre is eljuthat.

Galéria megnyitása

Csak a hajtogatható okostelefonokat érintően számítani kell a Dual Preview és a hátoldali kamera szelfi módjára is. A Galaxy Z Fold2-t és a Galaxy Foldot érintő fejlesztés a kamerát érinti. Az előbbi funkció arra szolgál, hogy mindkét oldalán a mobilnak látható, milyen lesz a felvétel, a másik pedig a főkamera önarcképeknél való kihasználását segíti. És még ezeknél a mobiloknál jobb lesz a különböző nézetek esetén az alkalmazások helykihasználása.

Galéria megnyitása

A Good Lock funkciója a One UI 3-nak már újabb trükköket tesz lehetővé. A Wonderland révén mozgó háttereket lehet létrehozni, amik reagálhatnak akár az okostelefon mozgatására is. A Pentastic révén pedig át lehet szabni az S Pennel használható levegőben kiadott utasításokat. Viszont a Good Lock néhány régióban még nem érhető el, és valószínűleg ebben nem hoz jelentősebb változást a One UI 3 sem (sajnos itthon sincs ehhez hozzáférésünk).

Galéria megnyitása

Végül kiemelte még a Samsung azt is, hogy a videohívások alkalmával a teljes képernyős mód meg fog változni, és már tényleg a kijelző teljes felületén a másik felet lehet majd látni, minden grafikus elem lebegve jelenik majd meg, és ami lehet, az áttetsző lesz.

Galéria megnyitása

A Samsung az elmúlt években mindig egyre gyorsabban reagált az Android frissítésekre, és egészen sok készülékén biztosította az új rendszert. Reményeink szerint az Android 11 és a One UI 3 is rengeteg készülékre válik majd elérhetővé idővel. Idén még vélhetően csak a felsőkategóriás gépek fognak sora kerülni, jövőre viszont már a Galaxy A és Galaxy M szériák is frissülhetnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap