Ilyen SSD meghajtókkal készül 2014-re az Intel

A következő év második negyedévében sok érdekes SSD meghajtü debütálhat.

Ilyen SSD meghajtókkal készül 2014-re az Intel

Kiszivárgott néhány érdekes dia, amelyek arról rántják le a leplet, hogy milyen új SSD meghajtó-családokkal készül az Intel az új esztendőre, pontosabban annak második negyedévére.

Az új SSD családok között hármat találunk: az SSD Pro 2500-at (Temple Star), az SSD DC P3500-at (Pleasantdale) és az SSD DC P3700-at (Fultondale). Közös tulajdonság, hogy az összes új SSD meghajtó 20 nm-es csíkszélességgel készülő MLC NAND Flash memóriachipeket alkalmaz, amelyek cellánkét két bitnyi adat tárolására képesek. Az új adattárolók kétféle formátumban lesznek elérhetőek és mindannyiukra 5 év garanciát vállal a gyártó.

A rövid áttekintés után nézzük, milyen részletek derültek ki az új SSD meghajtó-családok egyes tagjaival kapcsolatban. Az SSD Pro 2500-as sorozat tagjai 2,5 colos, illetve M.2-es formátumban lesznek elérhetőek. Az általános leírás szerint ennek a sorozatnak a tagjai akár 540 MB/s-os folyamatos olvasási-, illetve 490 MB/s-os folyamatos írási sebességet is kínálhatnak. Ezek az SSD-k 80 GB-os, 180 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os változatokban lesznek elérhetőek, és 256-bites AES adattitkosítással, valamint OPAL v2.0-s támogatással egyaránt rendelkeznek majd.

Az SSD DC P3500-as modellek már komolyabbak lesznek, már ami a teljesítményüket illeti, ugyanis akár 2800 MB/s-os folyamatos olvasási-, és 1700 MB/s-os folyamatos írási tempót is biztosíthatnak a rendszer számára. Ezek az adattárolók 2,5 colos meghajtó és PCIe formátumú bővítőkártya formájában egyaránt elérhetőek lesznek, méghozzá 250 GB-os, 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os kiszerelésben. 256-bites AES adattitkosítással ennek a családnak a tagjai is rendelkeznek.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban itt vannak még az SSD DC P3700-as család tagjai is, amelyek szintén 2,5 colos meghajtó, illetve PCIe formátumú kártya formájában kerülnek a boltok polcaira. A szóban forgó SSD család tagjai egyedüliként alkalmaznak majd úgynevezett HET (High Endurance Technology) típusú MLC NAND Flash memóriachipeket, amelyek strapabíróságukkal emelkednek ki a mezőnyből. Az SSD DC P3700-as modellek ugyancsak 2800 MB/s-os folyamatos olvasási- és 1700 MB/s-os folyamatos írási tempóval büszkélkedhetnek, ám SSD DC P3500-as társaiktól eltérő változatokban kerülnek forgalomba. Az SSD DC P3700-as SSD meghajtók 200 GB-os, 400 GB-os, 800 GB-os, 1,6 TB-os és 2 TB-os kiszerelésben lesznek kaphatóak. A család tagjai természetesen rendelkeznek 256-bites AES adattitkosítással, strapabíróságukra pedig jellemző, hogy kibírják, ha 5 éven keresztül naponta akár tízszer teleírják őket.

A fentebb említett SSD sorozatok tagjai, amelyek leginkább az üzleti szférát veszik célba, a következő év második negyedévében mutatkozhatnak be. Árakról egyelőre sajnos nem esett szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward