Ilyen lesz az Office for Windows 10 és jön az Office 2016 is

A Microsoft néhány képet közölt az új Office alkalmazásokról, plusz néhány új funkcióról is lerántotta a leplet. Egységes dizájn és felhasználói élmény jön.

Ilyen lesz az Office for Windows 10 és jön az Office 2016 is

A Microsoft a Windows 10 rendezvényen bemutatta, milyenek lesznek az univerzális Office for Windows 10 alkalmazások. A speciális Word, Excel, PowerPoint, OneNote és Outlook alkalmazásokat kifejezetten érintőkijelzős használatra optimalizálták, így ezek a szoftverek egy kis érintőkijelzővel ellátott okostelefonon és táblán ugyanolyan felhasználói élményt nyújtanak majd, mint a napokban bemutatott gigantikus újdonságon, a Surface Hub-on. Ezek az új Office appok az okostelefonokon és a kisebb táblákon alapból jelen lesznek, a többi Windows 10-es eszközhöz pedig szabadon letölthetjük majd őket a Windows Store-on keresztül – valószínűleg olyan változatban, amelynél az alapvető funkciók ingyenesen elérhetőek, a fejlettebbekért pedig fizetni kell. Az univerzális Office appok a Windows 10 bemutató kiadásában is feltűnnek az elkövetkező hetek folyamán, általános elérhetőségükre pedig az év későbbi részében lehet számítani.

Az Office for Windows 10 alkalmazások dizájn tekintetében nagyon hasonlítanak az iOS és az Android alapú Office appokra – ezek az újdonságok az egységesség miatt minden Microsoft platformon hasonló felhasználói élményt kínálnak majd. Érdekesség, hogy a jövőben a Mail és a Calendar appok helyét átveszi az Outlook Mail és az Outlook Calendar, méghozzá asztali és mobil fronton egyszerre.

Ezek után nézzük, milyen információkról rántotta le a leplet az Office csapat.

A Word for Windows 10 esetében elérhetővé válik az Insights for Office szolgáltatás, amely mögött a Bing áll. Ennek lényege, hogy ha az adott dokumentum olvasása közben plusz információra lenne szükség – definícióra, képre, egyébre – akkor ahhoz könnyedén, kényelmesen hozzájuthatunk. A szolgáltatást akár egy szövegrészlet kijelölésével is elérhetjük, ekkor a témához kapcsolódó releváns találatok jelennek meg a jobb oldalon. Az új Word munkamegosztásra és csapatmunka keretén belül történő valós idejű együttműködésre is lehetőséget ad.

Az Excel for Windows 10 szintén letisztult felhasználói kezelőfelületet kap, a különböző tartalmak áttekintése és menedzselése pedig még hatékonyabb lesz. Ennél sokkal érdekesebb a PowerPoint for Windows 10, amellyel látványos, lenyűgöző prezentációkat lehet létrehozni. Prezentációs nézetben akár írhatunk vagy rajzolhatunk is a diákra, így sokkal hatékonyabbá, élvezetesebbé tehető a bemutató.

A OneNote for Windows 10 hatékony jegyzetfüzetként, illetve teendő-listaként funkcionál, plusz megkapja a népszerű Office szalagmenüt is. A barátainkkal, kollégáinkkal vagy éppen iskolatársainkkal megosztott jegyzettömbökkel hatékonyabban áttekinthetőek, majd elvégezhetőek a kitűzött feladatok.

Az Outlook Mail és az Outlook Calendar for Windows 10 alkalmazások szintén könnyebbé tehetik a mindennapjainkat. Előbbi a beépített Microsoft Word motor jóvoltából igényesen formázott levelek elkészítésére ad módot – akár táblázatokkal és felsorolásokkal megtűzdelve –, utóbbi pedig a naptárbejegyzések menedzselését és áttekintését segíti.

Így néznek ki az univerzális appok használat közben:

Érkezik az Office 2016 is

Már javában készül a következő generációs asztali irodai szoftvercsomag is, amely nem túl meglepő módon az Office 2016 nevet kapja. Ezt a szoftvercsomagot kifejezetten egérrel és billentyűzettel felszerelt asztali konfigurációkra szabják, megjelenésére pedig az év második felében számíthatunk. Részletesebb információk csak később érkeznek majd róla.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward