Ilyen lesz az első fémházas Lumia

A Lumia 928 lesz az első Windows Phone-os csúcs-Nokia, ami dobja a műanyagot és alumíniumból ölt testet. Továbbá némileg a funkcionalitása is javulni fog.

Ilyen lesz az első fémházas Lumia

A Lumiák általánosan nem sok kritikát kaptak a burkolatuk minősége miatt, és noha ezekben nem is igazán van kivetnivaló, azért az igazi presztízst mégiscsak a fém jelentené, és ezt zárójelben mindenki megjegyzi. Most végre azoknak is kedvez a Nokia, akik a fémre buknak, és nem hisznek a minőségileg egyébként többé-kevésbé kifogástalan polikarbonát burkolatban, amit a csúcsmodelleknél használnak a finnek.

Az @evleaks által nyilvánosságra hozott képeken állítólag a Lumia 928 szerepel, a feliratokból pedig arra következtethetünk, hogy a Verizon kínálatában tűnhet fel először az új modell. Információink szerint az okostelefon valamikor a hónap végén kerülhet a boltok polcaira.

A Nokia a Lumia 928 esetében radikális változtatásokat nem eszközöl, de azért az anyaghasználat nem az egyetlen változtatás lesz, amit felfedezhetünk rajta a Lumia 920 után. A hátlapon ezúttal is ott tetszeleg a PureView felirat, de már valamivel indokoltabb ennek a jelenléte, mint korábban, ugyanis a LED villanó itt csak a segédfény szerepét tölti be, az éjszakából egy kompakt Xenon vaku varázsol nappalt. Továbbá arról is szó esett, hogy itt már nem ClearBlack LCD panellel lehet dolgunk, hanem egy 4,5 hüvelykes, HD felbontású, Super AMOLED-del, amit a Samsung készíthet a Nokiának. A Gorilla Glass mögé bújtatott megjelenítőről szóló pletykákat azonban semmi nem erősíti meg, így érdemes fenntartásokkal kezelni.

Az első blikkre unibodynak tűnő készülékház egyébként ugyanazokat a vonalakat követi, mint az elődei. A kidolgozottságra tehát nem lehet panasz, messziről talán nem is lesz felismerhető a különbség, de az első érintés után biztos mindenki megérzi az eltérést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward