Ilyen lesz a YouTube új kezelőfelülete?

Az elmúlt hónapok, illetve évek gyakorlata alapján nem meglepő, hogy a YouTube időről-időre új szolgáltatásokkal bővül. Most úgy tűnik, hogy a nem is oly távoli jövőben a népszerű videó megosztó portál felhasználói kezelőfelülete is alaposan át fog alakulni, méghozzá úgy, hogy ezzel együtt a közösségi oldalak még nagyobb szerepet kapnak majd, mint eddig.

Ilyen lesz a YouTube új kezelőfelülete?

Az elmúlt hónapok, illetve évek gyakorlata alapján nem meglepő, hogy a YouTube időről-időre új szolgáltatásokkal bővül. Most úgy tűnik, hogy a nem is oly távoli jövőben a népszerű videó megosztó portál felhasználói kezelőfelülete is alaposan át fog alakulni, méghozzá úgy, hogy ezzel együtt a közösségi oldalak még nagyobb szerepet kapnak majd rajta, mint eddig.

A felhasználói kezelőfelület változásával néhány dizájnbeli módosítás mindenképpen érkezik: a portál bal oldalán egy külön sávot kapunk, amelyen saját csatornák legfontosabb adatai, kedvenc csatornáink, valamint a Google+-szal és a Facebook-kal kapcsolatos tartalmak is helyet kapnak. A Google ezzel az újítással könnyedén toborozhat új tagokat Google+ szolgáltatásába, hiszen azok a Facebook felhasználók, akik a YouTube portálján böngészve folyton belebotlanak a Google+ szolgáltatásába, jó eséllyel ki fogják próbálni a Google közösségi oldalát, főleg, ha a YouTube a Google+ tagok számára különleges szolgáltatásokat is kínál – például egyedi testre szabhatóságot.

Az sem egy hátrány, ha a Google+ és a FaceBook fiókunk egyaránt elérhető a YouTube portál virtuális hasábjain keresztül, hiszen így ismerőseinkkel könnyebben oszthatunk meg tartalmakat és az ő megosztásaikat is könnyebben, áttekinthetőbben követhetjük. Hasonlóra azoknak a Google+ felhasználóknak, akik már összekapcsolták YouTube és Google+ felhasználói fiókjaikat, egy ideje már van módjuk – azaz ők ismerőseik megosztott videóit már láthatják, követhetik a YouTube portálján.

Az újításból nem csak a felhasználók, hanem a piac különböző szereplői – köztük a hirdetők – is profitálhatnak. A várható átalakulásról kiszivárgott kép mellett egyéb információ nem érkezett, így nem tudható, hogy mikor aktiválják az új felhasználói kezelőfelületet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward