Ilyen lesz a Firefox új felhasználói kezelőfelülete

Az új fehasználó kezelőfelület egyszerű és letisztult, és nyomokban a Google Chrome-ra is hasonlít.

Ilyen lesz a Firefox új felhasználói kezelőfelülete

A vállalat legfrissebb hivatalos blogbejegyzésében felhívja a figyelmet arra, hogy a Firefox Nightly csatornán keresztül elérhető legfrissebb változatnak köszönhetően mostantól bárki megcsodálhatja, hogyan néz ki az Australis felhasználói kezelőfelület jelenlegi állapotában, sőt, segédkezhet abban is, hogy az Australis UI végleges változata a lehető legjobb legyen.

A lenti kép alapján az Australis UI már most is pofás, ám a vállalat szakemberei szerint még közel sincs kész, így a jövőben még szebbé, még használhatóbbá válik majd. Első ránézésre az új felhasználói kezelőfelület nagyon hasonlít a Google Chroméra: a lekerekített böngészőfülek, a jobb felső menü és az eszköztár ikonjai is mind olyanok, mintha egyenesen az említett rivális webböngészőből érkeztek volna.

A Mozilla fejlesztői természetesen az egekig magasztalják az Australis UI-t, mondván, minden eddiginél modernebbé, letisztultabbá és kényelmesebbé teszi a Firefoxot. Az új felhasználói kezelőfelület az eredetinél sokkal jobban illik napjaink böngészési szokásaihoz, ugyanis egyszerű, így nem vonja el a figyelmet a böngészésről. Szót érdemel az a tény is, hogy az Australis UI segítségével egyszerűen módosíthatjuk a webböngészőt, saját ízlésünknek és igényeinknek megfelelően – állítják a Mozilla illetékesei.

Az új UI alapján jól látszik az a törekvés is, hogy a Mozilla fejlesztőmérnökei dizájn tekintetében megpróbálják egymáshoz minél közelebb hozni a Firefox különböző platformokra szánt verzióit, így a korábbinál egységesebb kép alakulhat ki. A lekerekített böngészőfülek például a Firefox androidos kiadásából, illetve a Windows 8-hoz készített Modern UI kiadásból is ismerősek lehetnek.

Aki ki szeretné próbálni az Australis UI-t, látogasson el a Firefox Nightly csatornára, ami itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward