Ilyen hardvert kap a Surface Go 2?

Kiszivárgott némi információ, amely alapján úgy tűnik, a sokak által vártnál kisebb előrelépést hozhat elődjéhez képest az új modell, legalábbis teljesítmény terén.

Ilyen hardvert kap a Surface Go 2?

A Microsoft eredetileg egy Surface Mini névre keresztelt konfigurációt akart piacra dobni néhány évvel ezelőtt, ám a tervekből végül nem lett kereskedelmi forgalomba szánt termék, helyette négy évvel később érkezett egy nagyobb, teljesen más koncepciót követő megoldás, a Surface Go. A mobil felhasználóknak szánt terméket végül kedvező fogadtatásban részesítette a piac, míg az iPad Próval is hasonlítgatták.

Galéria megnyitása Az első generációs Surface Go Most, nagyjából két év eltelte után, úgy tűnik, hamarosan jöhet a Surface Go 2, legalábbis erre utal egy friss szivárgás, amely már az új termék várható felszereltségével kapcsolatban is mond konkrétumokat. Noha a Surface Go sosem volt egy erőmű, sokan titkon azért reménykedtek benne, a második generációs változat sokkal erősebb hardvert kaphat, ám a jelek szerint lényeges előrelépésre nem kerül sor. Az aktuális változat egy Pentium Gold 4415Y típusú processzorral rendelkezik, amit a jelek szerint egy frissebb, Amber Lake alapokon nyugvó Core i3-as központi egység, a Core m8-8100Y válthat. Ez mindenképpen gyorsabb lesz, mint a mostani processzor, ám ez is csak ugyanazt a célt szolgálja: egy olyan eszközt biztosítani a felhasználók számára, amely kiegészíti a klasszikus PC-t a mindennapokban, és főként utazás közben jöhet igazán jól, hiszen kellően kompakt, mégis kiválóan használható általános feladatokra, minden másra viszont, amihez nagyobb számítási teljesítmény kell, ott lehet a noteszgép vagy az asztali PC.

Az említett processzor mellé most sem kerül 8 GB-nál több rendszermemória, viszont lesz 256 GB-os opció, ami mindenképpen üdvözlendő. Egyéb tulajdonságokkal kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, ám abból kiindulva, hogy az eddigi adatok alapján nem lesz valami radikális a frissítés, könnyen lehet, hogy ennél több különbség nem is lesz az első és a második generáció között.

A stratégia részben érthető, hiszen a Surface Go így kellően messze lesz a Surface pro sorozattól, így annak biztosan nem lesz konkurenciája, viszont abból kiindulva, mennyit fejlődött már a Surface Pro sorozat, mindenképpen lenne még mozgástér a Surface Go tuningolására is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap