Így néznek ki az új GeForce RTX videokártyák a valóságban, egymás mellé pakolva

A szeptember elsejei bejelentés alkalmával többnyire csak renderképeket láthattunk a GeForce RTX 3070-ről, míg a másik két modellt "élőben" is megmutatta Jen-Hsun Huang. Most végre mindhárom kártyát megcsodálhatjuk – egyetlen fotón.

Így néznek ki az új GeForce RTX videokártyák a valóságban, egymás mellé pakolva

Az Nvidia Ampere architektúra köré épülő GeForce RTX 3000-es sorozatú videokártyái az elkövetkező hetek folyamán szépen lassan elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban, ahogy azt a rajt alkalmával ígérte a vállalat vezetője. Akkoriban ténylegesen csak a GeForce RTX 3090-et és a GeForce RTX 3080-at lehetett teljes valójában is megcsodálni, a GeForce RTX 3070 csak renderképek formájában tette tiszteletét a shown.

Azóta szerencsére elég sok idő eltelt, az egyes kártyák már több helyre is eljutottak, köztük egy kínai PC rajongóhoz is, aki megragadta a lehetőséget és egymás mellé helyezte a GeForce RTX 3090-es, 3080-as és 3070-es Founders Edition modellt, ahogy az a lenti fotón is látszik.

A bal szélen természetesen a GeForce Titan RTX utódjául szolgáló GeForce RTX 3090 látható, ami igen masszív hűtéssel és nyomtatott áramköri lappal érkezik. Itt az egyik ventilátor a kártya elején, elől található, míg a másik már a kártya hátoldalán, hátra pozicionálva dolgozik a minél hatékonyabb hűtés érdekében. A GeForce RTX 3080, ami a zászlóshajó szerepét töltheti be a termékpalettán, már lényegesen keskenyebb és kompaktabb lesz, mint 350 W-os TDP kerettel rendelkező társa, a hűtés azonban itt is ugyanazt a speciális elrendezést alkalmazza, mint az RTX 3090-nél, ám a ventilátorok már kisebb átmérővel bírnak.

Galéria megnyitása

A jobb szélen a GeForce RTX 3070 Founders Edition pózol, ami már szokványosabb hűtést kapott, vagyis a két ventilátor a szokásos oldalon, a szokásos elrendezésben kap helyet, mint amiet az AIB partnerek megoldásainál már megszokhattunk. Ahogy a másik két kártya, úgy a GeForce RTX 3070 is 12-tűs Molex MicroFit 3.0-s tápcsatlakozóval rendelkezik, amihez természetesen kapunk majd átalakító kábelt is, hogy a meglévő tápegységekkel kompatibilis lehessen a termék.

A NYÁK kialakítása egyébként itt is egyedi lesz, vagyis a második ventilátor át tud majd rajta fújni némi levegőt, így a keletkező meleg egy része gyorsabban távozhat el felfelé, a tetőlapi ventilátorok irányába, valamint a ház hátulján lévő hűtőventilátor irányába, ami segíti a hűtés hatásfokának növelését.

Utóbbi, vagyis a GeForce RTX 3070 miatt több GeForce RTX 2080 Ti tulaj is úgy döntött a hírek szerint, még most értékesíti aktuális videokártyáját, akár nyomott áron is, hiszen az aktuális információk alapján a GeForce RTX 3070 gyorsabb lesz, mint az említett csúcskártya, cserébe „csak” 499 dollárt kérnek majd el érte. A tesztekből majd kiderül, tényleg gyorsabb-e az új modell, és ha igen, pontosan mennyivel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap