Így néz majd ki a GeForce GTX 590 hűtője?

Így néz majd ki a GeForce GTX 590 hűtője?

A GeForce GTX 590-es videokártyáról, amely az AMD nemrégiben bemutatott Radeon HD 6990-es modellje ellen száll harcba a két GPU-val ellátott megoldások piacán, egyre több információ lát napvilágot. A legfrissebb hírekből már tudható, hogy pontosan milyen hűtéssel érkezik majd az újdonság, de specifikációk tekintetében is érkezett néhány információmorzsa (az órajelek még mindig ismeretlenek).

A GeForce GTX 590 hossza 297 mm körül helyezkedik majd el, ami megegyezik a korábbi két GPU-s csúcskártya, a GeForce GTX 295-ös modell hosszával. A gyártó a GPU-k hűtését hőkamrás elven működő megoldással látja el, amely két részre osztva foglal helyet a videokártyán: egyik tömb az egyik GPU-n, míg a másik a másikon helyezkedik el, köztük pedig egy 80 mm-es átmérőjű ventilátor bújik meg.

A fenti kép alapján úgy tűnik, hogy a hűtőtömbök felett elhelyezkedő műanyag borítást le lehet majd venni annak érdekében, hogy könnyedén tisztíthassuk a hűtőt. A GeForce GTX 590 egyébként 12 rétegű PCB-re (nyomtatott áramköri lapra) épül, a GPU-k tápellátásáról pedig egy tízfázisú megoldás gondoskodik. A videokártya stabil működéséhez két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazására lesz szükség, de ez nem egy meglepő hír. A fotó szerint a két GF110-es GPU esetében engedélyezik mind az 512 CUDA magot, a GPU-k pedig egyenként 1536 MB-nyi, azaz összesen 3072 MB-nyi fedélzeti memóriához férnek majd hozzá, természetesen a szokásos 384-bites adatsínen keresztül, ami ugye jelen esetben 2 x 384-bit. A GeForce GTX 590 március 22-én jelenik meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward