Így néz ki az első két Android Wear eszköz belseje

Lehull a lepel Samsung Gear Live és az LG G Watch belsejéről. A két termék közül a Samsung megoldása lett kompaktabb és némileg komplexebb is.

Így néz ki az első két Android Wear eszköz belseje

A nemrégiben megrendezett Google IO alkalmával a résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy tesztelés céljából hazavigyék két Android Wear eszköz valamelyikét annak érdekében, hogy képet alkothassanak a platformról. A két tesztkészülék amiből választani lehetett az LG G Watch és a Samsung Gear Live volt.

Az AnandTech jóvoltából most mindkét termék belsejét megtekinthetjük, ugyanis Anand Lal Shimpi leközölte a fotókat, amelyeket barátja, az ARM-nél dolgozó James Bruce készített. Elsőként nézzük, mit rejt az LG G Watch háza.

LG G Watch – Forrás: AnandTech

A szóban forgó Android Wear eszközt nagyon könnyű szétszedni, ugyanis csak négy darab hátlapi Torx T5-ös csavart kell eltávolítani, máris hozzáférhetünk a termék belsejéhez. A G Watch 400 mAh-s akkumulátora a hátlapba van integrálva – maga az energiaforrás 3,8 voltos feszültséggel üzemel, teljes kapacitása pedig 1,52 wattóra.

LG G Watch – Forrás: AnandTech

A fenti – bal – fotón remekül látszik, hogy a ház széléhez közel vékony tömítést helyeztek el, ami kellő szigetelést biztosít a ház számára. A szigetelés jóvoltából az LG G Watch kiérdemelte az IP67-es minősítést, azaz teljes mértékben ellenáll a pornak, illetve azt is kibírja, ha 30 percre 1 méter mély vízbe helyezzük.

LG G Watch – Forrás: AnandTech

Magát a nyomtatott áramköri lapot – ami igen parányi – két darab csavar tartja a helyén. A PCB egy Qualcomm APQ8026-os SoC egységnek ad helyet, amely négy darab Cortex A7-es processzormagot, illetve egy Adreno 305-ös GPU-t rejt. A SoC alatt egy Hynix DRAM chip, valamint egy Qualcomm PM8226 PMIC is helyet foglal. A PCB másik oldalán egy Synaptics gyártmányú érintésvezérlő található – ez ugyanaz a megoldás, amit a Moto X-ben is használnak. Ezzel gyakorlatilag ki is veséztük az LG G Watch belsejét.

A Samsung Gear Live szétszedéséhez szintén négy hátlapi csavart kell eltávolítani, a szétszedés folyamata azonban kissé komplikáltabb, mint az LG G Watch esetében.

Samsung Gear Live – Forrás: AnandTech

A nyomtatott áramköri lap itt már két részből áll: a fő alaplapon egy kiegészítő PCB is lapul, ami RF dobozként funkcionál. A hátlapon egy akkumulátort találunk, amely ugyancsak egy 3,8 voltos példány, de mellette ezúttal egy pulzusmérő is helyet kapott.

Samsung Gear Live – Forrás: AnandTech

A nyomtatott áramköri lapon szintén APQ8026-os Qualcomm SoC-ot találunk, alatta pedig egy PoP típusú Samsung DRAM chip is látható.

Samsung Gear Live – Forrás: AnandTech

Összességében a Samsung terméke sokkal kompaktabb és komplexebb nyomtatott áramköri lapot használ. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az okosórák még igencsak kezdeti státuszban vannak, így itt komoly fejlődésre lehet számítani a közeljövőben – jó példa erre, hogy az okostelefonok piacán is óriási fejlődés ment végbe az évek során.

Az biztos, hogy a fejlődés az akkumulátorokat is érinteni fogja. Ahhoz, hogy a termékek vékonyabbak lehessenek, vékonyabb akkumulátorokat kell gyártani hozzájuk, vagy új helyet kell találni az energiaforrás számára – az akkumulátort idővel akár az óraszíjba is száműzhetik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward