Így néz ki a referencia GeForce GTX 560 Ti

Így néz ki a referencia GeForce GTX 560 Ti

Végre sikerült lencsevégre kapni egy GeForce GTX 560 Ti videokártyát, amely az Nvidia referencia dizájnja köré épül. A CoolPC.com munkatársai szerencsére nem csak lefényképezték, hanem szét is szedték az újdonságot, így most már nagyjából minden tudható az Nvidia legfrissebb videokártyájáról.

A képek és az információk alapján a GeForce GTX 560 Ti nyomtatott áramköri lapja (PCB) valamivel hosszabb, mint a GeForce GTX 460-é. Az újdonság a korábbi pletykákkal ellentétben nem a GeForce GTX 460 leváltására érkezik: a GeForce GTX 460 még ma is hatalmas népszerűségnek örvend, így az Nvidiánál nem látják értelmét annak, hogy a terméket kivonják a forgalomból a GeForce GTX 560 Ti érkezésével. Az új kártyán a referencia modell esetében a GPU négyfázisú, a memóriachipek pedig egyfázisú tápellátás mellett üzemelhetnek, a VRM áramkör pedig összesen két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül szerzi be a szükséges áramot.

Az új videokártya esetében a videó kimenetek között két DVI és egy mini-HDMI portot találunk. A GeForce GTX 560 Ti kétutas SLI támogatással érkezik, a nyomtatott áramköri lap színe pedig alap esetben zöld lesz, ahogy az a fotókon is látható, de a gyártók színezés tekintetében természetesen ezúttal is szabad kezet kapnak. A hűtő a GeForce GTX 460-as modell esetében alkalmazott megoldáshoz képest tovább lett fejlesztve. A GPU hűtéséért felelős rész egy kör alakú hűtőbordából áll, amely alumínium lamellákat tartalmaz. A memóriachipek és a VRM áramkör alkatrészei által termelt hűtő egy nagy fémlap gyűjti össze és továbbítja azt a GPU hűtőbordájához, ahonnan 8 mm-es, rézből készült hőcsövek továbbítják azt a velük kapcsolatban lévő alumínium lamellákhoz. Maga a hűtő felépítése emlékeztet az MSI Cyclone hűtőjére.

A hűtő borításán látható zöld matrica természetesen gyártónként eltérő lesz. A friss videokártya pontos specifikációit korábbi híreinkben már összegeztük, így aki erről lemaradt volna, itt vagy itt pótolhatja a hiányosságot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward