Így alakul a Haswell APU-k TDP-je

Az Intel Haswell APU egységeiről egyre több és több információ érkezik, ahogy a termékek jövő tavasszal aktuális megjelenési időpontjához egyre közelebb kerülünk.

Így alakul a Haswell APU-k TDP-je

Egy újabb érdekes táblázat szivárgott ki, ami az asztali Haswell APU kínálatról rántja le a leplet. Mivel az egyes modellek tulajdonságairól is vannak információk, így elég részletes kép tárul elénk. A jelek szerint asztali fronton a Haswell APU egységekből kétféle kiadás érkezik: alacsony fogyasztású és normál fogyasztású változat. Előbbiek 35W és 65W közötti TDP-vel bírnak, míg utóbbiaknál 84 wattos TDP-re számíthatunk, ez 7 wattal több, mint az Ivy Bridge-eké.

A kínálat két legérdekesebb tagja kétségkívül a Core i7-4770K és a Core i5-4670K lesz, amelyek a Core i7-3770K és a Core i7-3570K helyét veszik át a piacon. Elődeikhez hasonlóan az újdonságok is szorzózár-mentes kivitelben érkeznek majd. Érdekesség, hogy a leggyorsabb Haswell APU egységből alacsony fogyasztású példány is készül, amely a Core i7-4770S típusjelzést kapja. Ez a modell a Core i7-4770K-val azonos Turbo Boost órajelen ketyeg majd, viszont alap órajele 3,5 GHz helyett már csak 3,1 GHz lesz.

A táblázat adatai meglehetősen érdekesek. A listán mindössze egyetlen egy kétmagos példányt találunk, méghozzá a Core i5-4570T személyében. A Core i3-as család tagjai valószínűleg a Haswell APU egységek esetében is csak később válnak majd elérhetővé – eleinte minden bizonnyal a mobil Core i3-as sorozat tagjait dobja piacra a gyártó, az asztaliak pedig csak jó nagy lemaradással követik őket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward